Női kézi: Danyi Gábor távozik a Győrtől az FTC-től elszenvedett vereség után – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.05.07. 13:15
null
Danyi Gábort felmentették a munkavégzés alól, távozik a Győri ETO-tól (Fotó: Török Attila)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy az FTC-től elszenvedett vereség után felmentette a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt.

Mint ismert, a női kézilabda NB I 21. fordulójában szerdán az FTC az addig százszázalékos Győrt fogadta, és kiváló játékkal kilencgólos (31–22) győzelmet aratott – ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím felé, hiszen az egymás elleni összevetésben már jobban áll az ETO-nál.

A Győri ETO vezetősége értékelte a történteket, és két nappal a mérkőzés után felmentette a munkavégzés alól Danyi Gábort, aki így idő előtt távozik a csapat kispadjáról. Az már korábban ismert volt, hogy az 57 éves szakember az idény végén elhagyja az ETO-t, és a Siófok vezetőedzője lesz.

Danyi 2018 nyarán vette át a Győr irányítását, első idényében pedig rögtön triplázott: a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A 2019–2020-as idényben hiába állt még mind a három sorozatban az ETO, a koronavírus-járvány miatt végül egyikben sem hirdettek győztest.

A Győrre a jelenleg is zajló idényben még öt bajnoki mérkőzés vár, továbbá a Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencvárossal, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig a francia Bresttel találkozik. Bartha Csaba elmondása szerint az együttes következő mérkőzésére, a DVSC elleni bajnokira a Görbicz Anita, Kun Attila, Holanek Zoltán hármas készíti fel a játékosokat.

„A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követtek minket a járvány legnehezebb időszakában is, nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén. Természetesen a klub vezetőjeként nem csak a sikerek idején kell kivenni a részem, hanem a kudarcban is közösen kell osztozni és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, hogy a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg. Most kell igazán összefognunk, ezért kérem szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy most mutassunk közös erőt, már a DVSC elleni hazai mérkőzésen és az év hátralévő találkozóin is. Mutassuk meg, hogy meg tudjuk védeni mind a Magyar Kupában, mind a Bajnokok Ligájában címünket. Közösen, együtt sikerülni fog! Hajrá, ETO!” – idézi a gyorietokc.hu a klub elnökét, Bartha Csabát.

Mint ismert, az eredeti tervek szerint az ETO-hoz visszatérő Ambros Martín nyáron vette volna át a csapat irányítását, ám a történtek után nem lenne meglepő, ha a spanyol edző már előbb, a jelenleg is zajló idény vége előtt leülne az együttes kispadjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik