Ezúttal dönteni kellett: a Brest hetesekkel legyőzte az ETO-t a BL-elődöntőben

NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 14:55
A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének szombati játéknapján a francia Brest a 20–20-as rendes játékidő, majd a szintén döntetlennel záruló kétszer öt perces hosszabbítás után hétméteresekkel 4–2-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t az elődöntőben, így bejutott a vasárnapi fináléba, melyben a CSZKA Moszkvát legyőző Vipers Kristiansanddal találkozik.
Óriási csatában jutott be a döntőbe a Brest (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Óriási csatában jutott be a döntőbe a Brest (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ

BREST BRETAGNE HB (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC 23–23 (11–8, 20–20, 22–22)– hétméteresekkel: 4–2
Papp László Budapest Aréna, 2500néző.Vezette:M. Sá, V. Sá (portugálok)
BREST:DARLEUX – Coatanéa1,GROS9 (2),Gulldén3 (3),P. Foppa, JAUKOVICS5 (1),C. Lassource. Csere:S. TOFT (kapus), Löseth, Toublanc3 (1),Niakaté2 (1),POP-LAZICS4,Kobylinska. Edző:Laurent Bezeau
GYŐR:Leynaud – Lukács V., V. KRISTIANSEN8 (5),Edwige, E. Amorim3,S. Oftedal3 (1),Fodor Cs.2. Csere:Glauser, SILJE SOLBERG (kapusok), Nze Minko2,Anne M. Hansen, BRATTSET3,Faluvégi D.2,Görbicz2 (2). Edző:Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 6. perc:2–2.11. p.:3–4.20. p.:8–4.24. p.:9–7.36. p.:12–11.39. p.:15–11.52. p.:15–17.56. p.:18–18.58. p.:20–18
Kiállítások:10, ill. 8 perc
Hétméteresek:9/8, ill. 12/8
MESTERMÉRLEG

Laurent BEZEAU: Hihetetlen érzés, hogy bejutottunk a döntőbe, valóra vált az álmunk. Olyan büszke vagyok a játékosainkra, elképesztő volt a végjáték. Igazi Hamupipőke történet a miénk, de győztünk és nem félünk a vasárnapi döntőtől sem. Önbizalommal telve kezdtük el az idény hajráját, most is végig bíztunk magunkban és egymásban.

A másik elődöntőben
Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz) 33–30(18–12)
Budapest,
Papp László Sportaréna.Vezette:Antics, Jakovljevics (szerbek)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két év után tért vissza a női klubkézilabda csúcseseménye Budapestre, igaz, a tavalyi évben is csak a koronavírus-járvány miatt maradt el a torna. Az EHF az elődöntők előtt jelentette be, hogy újabb egy esztendeig biztosan az orosz Delo lesz a sorozat névadó szponzora.

A nemzetközi kézilabdás négyes döntők közül egyedüliként a Papp László Sportarénában lehettek szurkolók, a szervezők a helyek felére engedtek be nézőket, és jöttek is győri drukkerek szép számmal, az idény végén visszavonuló Görbicz Anitának például külön molinóval felszerelkezett tábora volt.

Aztán kényszerű közjátékkal indult a Győri ETO és a Brest mérkőzése, a helyszíni műsorközlő szavaival élve valószínűleg minden idők leghosszabb második percét élhettük át, miután eltűnt az eredmény az óriáskivetítőkről. A magyar csapat igyekezett megállítani a final fourban újonc franciák nagy lövőit, Djurdjina Jaukovicsot, és még inkább a góllövőlistát vezető Ana Grost, azonban a szlovén klasszis így is többször beköszönt az elején.

A két együttes két döntetlent játszott egymással az idény során, így előzetesen is kiegyenlített találkozóra lehetett számítani. Ehhez még hozzájött, hogy többet hibáztak a felek, vagy éppen Cléopatre Darleux és Amandine Leynaud védett tiszta helyzetekben, így nem záporoztak a gólok.

Veronica Kristiansen harmadik találatával még 4–3-ra vezetett a Győr, utána azonban sorozatban négyszer talált be a Brest, a franciák sikeresen megtalálták beállóban Szladjana Pop-Lazicsot, ezeket látva Ambros Martínnak időt kellett kérnie. Felállt fal ellen szenvedett a lassú támadásokat szövögető ETO, húsz perc alatt csak két akciógólt szerzett, így hiába talált be tíz perc után Kristiansen, már közte négyről kellett zárkóznia.

Sorra jöttek a cserék szinte minden posztra győri oldalon, és ha indulni lehetett, megvolt a lendület az akciók befejezéséhez. Estelle Nze Minko révén kettőre jött fel a Győr,a szünetben azonban 11–8-ra vezetett a Brest.

A szünetben hárommal vezetett a Brest (Fotó: Török Attila)
A szünetben hárommal vezetett a Brest (Fotó: Török Attila)

A második játékrészre Silje Solberg érkezett az ETO kapujába, és sikerült elkapni a fonalat, egy emberelőnyt is kihasználva 12 –11-re csökkentette hátrányát a csapata. Béatrice Edwige közben a kispadról kért nagyobb támogatást a szurkolóktól. Utána viszont Darleux sorra állta útját a kísérleteknek, a Brest meg újra elment néggyel (11–15).

A nyáron Rosztovba távozó Eduarda Amorim állt ekkor a győriek élére, felvállalta a lövéseket a kritikus helyzetekben, és be is talált. Faluvégi Dorottya ejtésével 4–4 után lett újra egyenlő az állás (15–15). Nagyon összeállt a védekezés, a Brest egyre nehezebben talált fogást rajta (14 perc alatt csak egyszer volt eredményes), így Görbicz hetesből elért gólja már a vezetést jelentette.

Stine Oftedal is a legjobbkor köszönt be, kétgólos ETO-előnnyel indult az utolsó öt perc. Gros azonban rápihent a hajrára, és két hatalmas bombával egyenlített. Solberg védéseinél úgy tűnt, meglehet a győzelem, de Görbicz büntetője kimaradt az utolsó percben Sandra Tofttal szemben, a Brest pedig megint felállt mínusz kettőről, így20–20 után jöhetett a hosszabbítás.

Nem változott a játék képe a ráadásban sem, az első öt percben két-két, a másodikban egy-egy gól esett, a legvégén még Nze Minko tudott betörni két bresti között, Toft azonban védett, ezzelhetespárbaj következett (23–23).

Martín bedobta harmadik kapusát, a döntőben előtte egy másodpercet sem védő Laura Glausert, aki egyből kifogta Gros kísérletét, ám Kristiansen is hibázott. A harmadik párban Darleux védett Nze Minkónak, majd az utolsóban – csakúgy, mint a 2016-os fináléban még bukaresti játékosként – Gulldén gólja döntötte el végleg a párharcot.Az idegek harcát 4–2-re nyerte a Brest, ezzel a Győr először vesztett elődöntőt a final four rendszerben, egyúttal megszakadt az 55 meccses veretlenségi sorozata.

Az egyik térfélen a bresti játékosok jártak körtáncot, míg a túloldalon a győriek közül többen is a kezükbe temették az arcukat. A vereséggel eldőlt, hogy Görbicznek és Amorimnak nem lesz meg a hatodik BL-elsőség az ETO-val, a Győr legendája pedig a vasárnapi bronzmeccsel fejezi be nemzetközi szinten így is rendkívül sikeres pályafutását.

MINDANNYIAN HIBÁZTUNK, CSAPATKÉNT VESZÍTETTÜNK – FODOR CSENGE A KÖNNYEIVEL KÜSZKÖDÖTT

BL, NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
ELŐDÖNTŐ (május 29.)
GYŐRI AUDI ETO KC–Brest (francia)23–23 – hetesekkel: 2–4
Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz)
33–30
A 3. HELYÉRT (május 30.)
GYŐRI AUDI ETO KC–CSZKA Moszkva (orosz)
15.15
DÖNTŐ (május 30.)
Brest (francia)–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00

PERCRŐL PERCRE

HÉTMÉTERESEK

Gulldén belövi Leynaud-nak (2–4), ezzel a Brest bejut a döntőbe, a Győri ETO-nak pedig marad a bronzmeccs.

Nem hibázhat az ETO, Oftedal pedig megmozgatja Darleux-t, és a bal alsóba küldi a labdát. 2–3

Jaukovics gond nélkül belövi Glausernek. 1–3

Nze Minko lefelé lő, Darleux azonban lábbal véd. 1–2

Solberg a kapuban, de Niakaté bepattintja a labdát. 1–2

Görbicz ezúttal belövi Toftnak, ő a jobb alsó sarokba küldte a labdát. 1–1

Toublanc belövi Leynaud-nak, a bal alsó sarkot választotta. 0–1

Kristiansen érkezik, Darleux a kapuban, a norvég átlövő azonban a kaput sem találja el. 0–0

Gros lövi az első hetest, a kapuban Glauser áll, és a francia kapus hárítja is a szlovén játékos lövését. 0–0

HOSSZABBÍTÁS, MÁSODIK FÉLIDŐ

70. perc: Kristiansen fogja meg Niakatét, szabaddobás. Passzívon a franciák, majd el is veszik tőlük a labdát, 30 másodperc maradt. Nze Minko egy betörés után lő, de Toft véd. A Brest már nem ér fel, 23–23 a vége, újabb öt perc szünet következik, majd jön a hetespárbaj.

69. perc: Brattset harcol ki hetest Oftedal bejátszása után. Kristiansen érkezik, és a kapuba bombázza a labdát. 23–23

68. perc: Lába a franciáknál, szabaddobást kap az ETO. Passzívnál Kristiansen talpról lő, de Toft is könnyedén véd. Toublanc ugrik be a jobb szélről, és a kapu jobb oldalába lövi a labdát. 22–23

67. perc: Oftedal lövése után Toft véd, szabálytalanságot nem láttak a játékvezetők. Niakaté távoli, nem túl erős lövése nem okoz gondot Solbergnek.

66. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje, támad a Brest. Jó a szélsőbefutás, deLassource a keresztlécet találja el ziccerben.

HOSSZABBÍTÁS, ELSŐ FÉLIDŐ

65. perc: Passzívon a franciák, Gros átlövése után Solberg véd. Passzívon az ETO, Kristiansen kiszorított helyzetből lő, Toft véd. A Brest kap még egy időn túli szabaddobást. Gros a kapu fölé bombázza a labdát.

64. perc: Amorim és Toft csatáját megint a dán kapus nyeri.

63. perc: Faluvégi beugrik a jobb szélről, és a kapuba pattintja a labdát (22–21). Gros átlövése után Solberg lába között talál utat a labda a kapuba. 22–22

62. perc: Toft véd Amorim lövése után. Jaukovics lövése ezúttal nem volt az igazi, Solbergnek nem is okozott problémát a hatástalanítása.

61. perc: Elkezdődött a kétszer ötperces hosszabbítás, támad az ETO. Brattset harcol ki hetest, Kristiansen belövi Toftnak (21–20). Jaukovics érkezik lendületből, és védhetetlenül kilövi a bal felső sarkot. 21–21

A második félidőben is óriási volt a csata (Fotó: Török Attila)
A második félidőben is óriási volt a csata (Fotó: Török Attila)

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: Görbicz bejátszása nem jó, de Amorim valahogy visszaszerzi a labdát, és kiharcol egy hetest. Görbicz lövi, de Toft véd. Laurent Bezeau időt kér. 26 másodperc maradt, abból 14-et emberelőnyben játszhat a Brest. Jaukovics ziccerben találja magát, és gólt lő (20–20). Még egy időn túli szabaddobást kap az ETO. Videóznak még egyet a portugál bírók. Nincs időn túli szabaddobás, vége a rendes játékidőnek. Ötperces szünet jön, aztán következik a hosszabbítás.

59. perc: Passzívnál elveszik a labdát az ETO-tól, de hiába indulnak a franciák,Coatanea ziccerben nem tudja átejteni Solberget. 67 másodperc van még, Ambros Martín kikéri az utolsó idejét.

58. perc: Oftedal elfut a fal előtt, majd a bal felső sarokba lövi a labdát (20–18). Gyors válasz jön, Pop-Lazics eredményes (20–19), ráadásul Nze Minkót két percre kiküldik.

57. perc: Amorimot blokkolják, de Oftedalé a lepattanó, a passza után pedig Brattset lő gólt (19–18). Gros egy csel után ziccerben találja magát, de Solberg lábbal véd.

56. perc: Gros küld egy újabb bombagólt a győri kapuba 10 méterről (18–18). Amorim bejátszása nem jó, visszaveheti a vezetést a Brest. De nem veszi vissza, Jaukovics átlövése után Solberg mutat be egy védést.

55. perc: Oftedal estében húzza le a bal szélre, de Görbicz nem találja el a kaput.

54. perc: Oftedal lövése után hiába kap bele a labdába Darleux, megszerzi az első gólját a norvég irányító (18–16). Darleux helyére Toft érkezik a kapuba. Gros elementáris erővel küldi a jobb felső sarokba a labdát. 18–17

53. perc: Amorim is ad egy pontatlan passzt, Jaukovics egy bombagóllal büntet. Közel 14 perces bresti gólcsendet tört meg a montenegrói átlövő (17–16). Ambros Martín időt kér.

52. perc: Oftedal csodálatos bejátszása után Brattset lő gólt (17–15). Jaukovics adja el a labdát, megint jöhet az ETO.

51. perc: Passzívon a Brest, még kapnak egy szabaddobást, meg még egyet. Gulldén lő, de nem találja el a kaput.

50. perc: Láb volt Nze Minkónál, jöhet a Brest. Több mint 11 perce nem szerzett gólt a francia csapat.

49. perc:Kobylinska lő, Solberg véd, hetes pedig nincs, hiába rángatták meg a lengyel játékost.

48. perc: Passzívon az ETO, Kristiansent viszik földre, szabaddobás. Amorimtól is elveszik passzív miatt a labdát, de nincs gyors bresti gól.

47. perc: Kétperces kiállítás, Nze Minkónak kell leülnie. Hiába az emberelőny, passzív miatt elveszik a labdát a Bresttől.

46. perc: Niakaté bejátszása nem jó a beállónak.hétperces a franciák gólcsendje. Hetest kap az ETO, Görbicz pedig a kapu bal felső sarokba bombázza a labdát – ezzel vezet a Győr.16–15

45. perc: Passzívnál jön egy győri sánc, majd a lerohanás végén Görbicz a bal felső sarok mellé bombázza a labdát. Niakaté kap szabaddobást.

44. perc: Megvan az egyenlítés, Kristiansen passza után Faluvégi átejti Darleux-t (15–15). Időt kér a Brest.

43. perc: Amorim egy betörés után gyorsan kihasználja az emberelőnyt (14–15). Passzívon a francia csapat. Gulldén lövése után Solberg véd.

42. perc: Jön egy szélsőbefutás, de Amorim olvassa és labdát szerez. Gyors góllal büntet a Győr, Kristiansen eredményes (13–15). Újabb győri labdaszerzés, Niakaté passzába sikerült belekapni. Kétperces kiállítás a másik oldalon, Pop-Lazics ütött oda Oftedalnak.

41. perc: Amorim lövése után a sánc és Darleux is beleér a labdába, amely így is a kapuban köt ki (12–15). Ötperces győri gólcsend szakadt meg ezzel.

40. perc: Brattsetet jól tartják meg, szabaddobás. Passzívon az ETO, Kristiansen lövését Darleux védi, Fodor azonban összeszedi a kipattanót. Megint Kristiansen lő, de Darleux eszén nem tud túljárni. Belemenés Grosnál, jöhet az ETO.

39. perc: Kétperces kiállítás, Amorim osztott ki Grosnak egy óriási pofont. Ez akár piros lap is lehetett volna. Szinte azonnal kihasználják az emberelőnyt, Gros átejti Solberget. 11–15

38. perc: Passzívon a franciák, de Gros hát mögötti passza utánCoatanea ugrik be és lő gólt (11–14). Oftedal passza után Fodor lő, de Darleux a lécre nyomja a labdát.

37. perc: Kiegészül a Brest. Amorim remek passzt ad a bal szélre, de Fodor lövése után Darleux lábbal véd.

36. perc: Megnyílik a fal egy passzcsel után, Kristiansen bemegy a résen, és kilövi a jobb felsőt (11–12). Passzívnál Niakaté lő gólt. 11–13

35. perc: Kétperces kiállítás, Jaukovics ütött oda Oftedalnak. Ezúttal jó a húzás a bal szélre, Fodor pedig átejti Darleux-t (10–12). Belemenés a másik oldalon, megint jöhet az ETO.

34. perc: Darleux hárítja Oftedal lövését, majd a gyorsindítást elrontják a franciák,Coatanea lábához ért a labda.

33. perc: Kristiansen a bal alsót veszi célba, de Darleux lábbal véd. A másik kapunál Coatanea ugrik be jobbról, de a lövése után Solberg véd.

32. perc: Faluvégi lő a jobb szélről, de Darleux véd. Gros nem hibázik, megszerzi az ötödik gólját (9–12). Brattset harcol ki hetest.

31. perc: Elkezdődött a második félidő, emberelőnyben támad az ETO. Amorim átlövésből a kapu bal oldalába küldi a labdát (9–11). Jaukovics lövése után Solberg véd.

A védelmek jól zártak, az első félidőben csak 19 gól született (Fotó: Török Attila)
A védelmek jól zártak, az első félidőben csak 19 gól született (Fotó: Török Attila)

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Oftedal passza után Brattsetet állítja meg szabálytalanul Niakaté, kétperces kiállítást kap. Oftedal lövése után Darleux a lécre nyomja a labdát, majd a másik oldalon még Jaukovics lövi nagyon távolról a kapu mellé a labdát. Véget ért az első félidő, a szünetben 11–8-ra vezet a Brest.

29. perc: Kristiansent megállítják, szabaddobás. Passzívnál Oftedalt is megállítják. Oftedal passza nem jó Nze Minkónak, de hiába kerül ziccerbeLassource a lerohanás végén, Leynaud véd.

28. perc: Toublanc harcol ki hetest. Gros jön, és belövi Leynaud-nak. 8–11

27. perc: Gros a kapu mellé bombázza a labdát. A másik oldalon Oftedal Görbiczet játszotta volna meg, de eladja a labdát. Időt kérLaurent Bezeau. Jaukovics eladja a labdát, majd a győri lerohanás végén nagy nehezen ziccer alakul ki, Nze Minko pedig nem hibázik. 8–10

26. perc: Kristiansen félmagas átlövése után Darleux véd.

25. perc: Gros harcol ki hetest, Brattset védekezett belül. Gulldén belövi Solbergnek is. 7–10

24. perc: Nze Minko estében átlövésből szerez gólt (7–9). Niakaté a kapu mellé küldi a labdát, de nincs gyors győri gól, Nze Minko belementLassource-ba.

23. perc: Nze Minko pattintja oda Brattsetnek a labdát, a norvég beálló pedig gólt szerez (6–9). Gros passza után Pop-Lazics fordul a kapu felé, de Leynaud véd.

22. perc: Hansen lövése utánDarleux véd, de Brattset visszaszerzi a labdát.

21. perc: Toft jön a kapuba, Kristiansen neki is belövi (5–8). Niakaté a kapufát találja el, de a kipattanó labdát Toublanc megfogja, és az üres kapuba dobja. 5–9

20. perc: Nze Minko passza sem jó, lábat ér a labda, Pop-Lazics pedig a saját hatosának előteréből küldi az üres győri kapuba a labdát (4–8). Hetest harcol ki Brattset.

19. perc: Gros is megtalálja a falban Pop-Lazicsot, aki ezúttal a jobb alsót lövi ki ziccerben (4–7). Ambros Martín időt kér.

18. perc: Passzívon a franciák, de Niakaté megtalálja Pop-Lazicsot, aki nem hibázik (4–6). Oftedal bejátszása nem jó Brattsetnek.

17. perc: Kristiansen bejátszása nem jó. Grost sikerül megállítani, szabaddobás.

16. perc: Gulldén kap szabaddobást. Gros hát mögötti passza nem jó a jobb szélre. Nincs gyors gól, Hansen kap szabaddobást.

15. perc: Edwige-t rántják le, szabaddobást kap az ETO. Edwige ellen az ítélet, elveszik a győriektől a labdát.

14. perc: Niakaté lövése után Leynaud véd, de hetest kapnak a brestiek. Gros gólra váltja. 4–5

13. perc: Foppa ellen fújnak, jöhet az ETO, nem sokáig,Lassource labdát szerez. Foppa belemegy Edwige-be, majd Amorim ziccerét lábbal védi Darleux.

12. perc. Glauser jön a győri kapuba, Gulldén belövi neki (4–4). Lukács ugrik be a jobb szélről, de Darleux véd.

11. perc: Hetes és két perc, Oftedal harcolta ki, Lösethnek kell leülnie. Kristiansen ezt is belövi (4–3). Gros passza nem volt az igazi, szabaddobást kapnak. Gros is kiharcol egy hetest.

10. perc: Gros bejátszása nem volt jó Foppának.

9. perc: Gros közel kerül a falhoz, majd nagy erővel a kapu bal felső sarkába bombázza a labdát (2–3). Passzívon az ETO, jön még egy szabaddobás, és egy gól is, Kristiansen talpról a jobb alsóba küldi a labdát. 3–3

8. perc: Passzív miatt elveszik a labdát a franciáktól, majd Kristiansen ad pontatlan passzt Lukácsnak. Amorimot küldik ki két percre, kissé érthetetlenül.

7. perc: Lukács lövése után a lécről pattan a kapu fölé a labda.

6. perc: Oftedal passza után Fodor a kapufát találja el, de hetest kap, a szabálytalankodóCoataneát pedig két percre kiküldik. Kristiansen gólra váltja a büntetőt (2–2). Gros majdnem eladja a labdát, majd Foppától veszik el a labdát.

5. perc: Amorimot sáncolják, tovább támadhat az ETO. Darleux bemutat egy újabb védést, majd a lendületből érkező Jaukovics bombázza a győri kapu jobb oldalába a labdát. 1–2

4. perc: Labdát veszít az ETO, jöhet a francia csapat. Edwige gyorsan visszaszerzi a labdát, Foppa elől kapta le a levegőben.

3. perc: Gulldén húzza le a bal szélre a labdát,Lassource azonban a bal oldali kapufát találja el. Amorim átlövése után Darleux véd. Egyenlít a Brest, Gros megszerzi az első gólját. 1–1

2. perc: Rohan az ETO, és rendezetlen védelemmel szemben gólt is lő: Fodor a bal szélről ugrik be, és kilövi a bal alsó sarkot (1–0). Áll a játék, a játékvezetők a zsűriasztalnál tanácskoznak. Az órával lehet probléma, továbbra is áll a játék. Újraindult az eredményjelző, folytatódhat a mérkőzés.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Brest támadhat először. Keményen védekezik az ETO, passzívon a franciák. Jaukovics lő kissé jobbról, Leynaud véd.

A győri játékosok a bemutatás után (Fotó: Török Attila)
A győri játékosok a bemutatás után (Fotó: Török Attila)

Fehérben a győriek, rózsaszínben a brestiek.

Érkeznek a portugál játékvezetők, majd a csapatok is a Papp László Sportarénába.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Győri ETO–Brest Bretagne elődöntő a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének szombati játéknapján. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

„Hogy mi a stratégiánk? Nyerni szeretnénk”– adta meg az alaphangot első válaszával a Győri ETO-hoz Danyi Gábor menesztése után a tervezettnél hamarabb visszatérőAmbros Martín.

„A csapat fantasztikus munkát végzett az idény során, most már csak fel kell tennünk az i-re a pontot. Készen állunk, tudjuk, miért vagyunk itt és mit akarunk elérni”– folytatta a spanyol szakember, aki 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban már megnyerte a Bajnokok Ligáját az ETO-val.

Az újabb trófeához először a francia Brestet kell legyőzniük a győrieknek a szombati elődöntőben. Martín is elismerte, a feladat nem lesz egyszerű, de nem is lehet kiindulni a két csapat idény közben játszott két találkozójából, amelyek egyaránt döntetlennel értek véget.

Megtanultam, hogy a final fourban nem számít, mi történt előtte. A Brest sokat fejlődött az elmúlt két évben, ha le akarjuk győzni, egyrészt magunkat kell adnunk, devalami pluszt is elő kell vennünk. Nem játszhatjuk ugyanazt, mint az előző egymás elleni meccseinken, mert akkor esetleg az eredmény is hasonló lenne”– fejtegette Martín.

Eduarda Amorimaz idény végén 12 év után hagyja el a Győrt, így a brazil átlövő számára több szempontból is speciális lesz az idei négyes döntő.

„Én és a csapat is különleges hétvége előtt állunk, a legfontosabb viszont, hogy élvezni akarom a két napot. Örömmel szeretnék kifutni a pályára, ahol megmutathatjuk, mire képes a csapatunk.A játékra szeretnék koncentrálni, különben biztosan elöntenének az érzelmek– jegyezte meg a Duda becenévre hallgató játékos, akit a BL-góllövőlistát 118 találattal vezető Ana Gros megállításáról is kérdeztek.

„Nem lesz egyszerű megfékeznünk Grost, mert még a rosszabb napjain is sok gót lő az ellenfeleknek, de nemcsak rá kell figyelnünk, hanem az egész francia csapatra. A Brest ugyan először vesz részt a final fourban, ám több tapasztalt játékosa is van. Egy biztos, ezúttal nem lesz döntetlen, nyerni szeretnénk!”

Stine Oftedalarról beszélt, Martín visszatérése új lendületet adott az együttesnek, jó érzésekkel kezdték újra a közös munkát, amire építhetnek a hétvégén.

„Az ETO-ban mindig ott van a nyomás a játékosokon, de szerintem ez jó, mert oka van annak, ha egy csapatot favoritnak tartanak. Magunkkal szemben is nagyok az elvárásaink, ezt tudnunk kell kezelni. Két évet vártunk rá, hogy újra final fourt játszhassunk, így eléggé izgatottak vagyunk”– tért ki a hétvégi eseményre a norvég irányító.

Egy norvég újságíró arra is kíváncsi volt, mit szólna ahhoz, ha szembekerülne a Vipersszel, melynek keretében több barátja is szerepel:„Lehet, nem fog tetszeni a válaszom, de egyelőre csak a Brest jár a fejünkben, még nem foglalkozom egy esetleges Vipers elleni meccsel. Az évek során azonban már hozzászoktam, hogy néha korábbi csapattársak, barátok ellen kell játszanom”– mondta Oftedal, akit külön magabiztossá tesz, amikor arra gondol, milyen kiváló csapattársakkal kell megvívnia ezt a kétnapos ütközetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik