Támadásban sem ment a játék, Emily Bölk (a labdával) ritkán találta meg az utat Szikora Melinda kapujáig
(Fotó: Imago Images)

 

Története legsúlyosabb BL-vereségét szenvedte el vasárnap a Ferencváros a Bietigheim otthonában, a 40–20-as végeredmény meghökkentő, és talán demoralizáló is a zöld-fehéreknek.

Elek Gábor (Fotó: Török Attila)

„Drámai mérkőzés volt, sajnos a játék minden szegmensében alulmaradtunk, gyáván kézilabdáztunk – értékelt Elek Gábor, az FTC mestere a meccs után a Sportrádió adásában. – Voltak hiányzóink, de nem lehet erre fogni egy ekkora különbségű vereséget, mérhetetlenül csalódott vagyok. Nagyon nagy munkát kell elvégeznünk szombatig.”

A vezetőedző kitért az 53 százalékos hatékonysággal a németek kapuját védő Szikora Melindára is, aki korábban a Népligetben a játékosa volt. Elek Gábor hangsúlyozta, csapata rosszul oldotta meg a válogatott kapus elleni játékot, aki kiváló játékos, de neki is megvannak a gyenge pontjai, ahol sebezhető, most viszont ezeket nem sikerült megtalálni.

„Óriási sebességkülönbség volt a két csapat között  – folytatta Elek. – Mentális erő terén is nagy volt a szakadék, és ez talán még jobban fáj. Nagyon könnyen megadtuk magunkat, halmoztuk a butaságokat a fölösleges kiállításokkal, kihagyott helyzetekkel, eladott labdákkal. Rossz felfogásban kézilabdáztunk, rengeteg labdaleütésünk volt, amely alapvetően nem a mi játékunk.”

Elek Gábor úgy véli, egy ilyen kudarc után mindig jó, ha gyorsan jön a következő meccs, a jó teljesítmény gyógyír lehet a sebekre, de vasárnap bővült a sérültlista Alicia Stolléval, így a tréner még nem tudta, kedden, az Érd elleni bajnokira milyen kerettel tud a Ferencváros kiállni. Szombaton kemény feladat következik Bajnokok Ligájában, hiszen a francia Brest látogat a Fradi érdi BL-otthonába.

EGY MAGYAR ÖRÜLHETETT

Szikora Melinda nagyszerű formában van – ez vasárnap elszomorította a Ferencváros drukkereit, viszont jó hír mindenkinek, aki a magyar kézilabdázásért szorít, hiszen a jövő héten válogatott összetartás van, novemberben pedig Európa-bajnokság Ljubljanában. A Bietigheim légiósa az FTC kísérleteinek több mint felét hatástalanította, tényleg az őrületbe kergette a vendégcsapat játékosait.

„Valószínűleg karrierem egyik legjobb teljesítményét nyújtottam vasárnap – mondta a meccs legjobbjának választott játékos a Sportrádió műsorában. – Nagyon jól felkészültünk a Fradiból, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, nekünk kijött a lépés, a Ferencvárosnak nem, még a kapufa is velünk volt. A különbség túlzó, sőt, alapból talán nincs is különbség a két csapat között. Fontos mérkőzés volt ez nekünk, nagy lökést adhat. Nem tudtam, hogy az FTC BL-története legnagyobb vereségét szenvedte el nálunk, bizonyos szempontból sajnálom, hogy így alakult… Igyekszem majd a most mutatott teljesítményt átmenteni a válogatottba is, szerencsére jó formában vagyok, jól sikerült a felkészülésem, elkerültek a sérülések, úgyhogy én ezt a motivált Szikora Melindát szeretném elvinni a nemzeti csapathoz.”

Szikora Melinda

 


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
SG BBM BIETIGHEIM (német)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 40–20 (18–9)
Ludwigsburg, 1721 néző. Vezette: Carmaux, Mursch (franciák)
BIETIGHEIM:
SZIKORA – Östergaard 3, KUDLACZ-GLOC 5, GASSAMA 4, Dulfer 4, X. SMITS 4, Malá 3. Csere: Moreschi (kapus), I. Smits 3, MAIDHOF 9 (8), Meyer 3, Naidzinavicius 1, Döll 1, Behrend. Edző: Markus Gaugisch
FTC:
Janurik – Malestein 1, Klujber 6 (1), Lekics, Edwige, Bölk 3, Márton G. 1. Csere: Sass (kapus), Stolle, Szöllősi-Zácsik 2, Kukely 1, Kisfaludy 2, Kovács Anett 2, Hársfalvi 2. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 10. p.: 4–3. 15. p.: 8–3. 19. p.: 11–5. 22. p.: 12–7. 28. p.: 16–7. 38. p.: 22–12. 45. p.: 28–13. 50. p.: 33–14. 57. p.: 38–16.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Markus Gaugisch:
– Boldog vagyok a mutatott játékunk láttán, minden működött. Elkaptuk a fonalat, nagyszerűen védekeztünk, Szikora Melinda meg remekelt a kapuban. Mindenki motiváltan játszott, és élvezte a kézilabdát. Nem felejtjük, hosszú út áll még előttünk.
Elek Gábor: – Ellenfelünk félelmetes formában kézilabdázott, a játék minden elemében kreatív és modern játékot mutatott. Megérdemelt a Bietigheim sikere, habár nem reális ez a különbség a két csapat között. Vannak betegeink, de ez nem magyarázza ezt a teljesítményt, mentális erőben maradtunk alul.

 Az állás
 1. Bietigheim (német) 2 2 86–43 +43 4
 2. Vipers Kristiansand (norvég) 2 2 58–45 +13 4
 3. CSM Bucuresti (román) 2 2 63–54   +9 4
 4. Odense Handbold (dán) 2 1 1 64–49 +15 2
 5. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 2 1 1 47–63 –16 2
 6. Krim Ljubljana (szlovén) 2 2 49–57   –8 0
 7. Brest Bretagne (francia) 2 2 50–64 –14 0
 8. Banik Most (cseh) 2 2 45–87 –42 0