Női kézilabda BL: az FTC szlovén ellenfelénél nem számolgatnak

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 15:10
Amennyiben az eddig százszázalékos FTC-Rail Cargo Hungaria megnyeri hétvégi középdöntős mérkőzését, illetve a Valcea nem győz, akkor a magyar csapat a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül csoportelsőként jut a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Az FTC eddig erőn felül teljesít, hiszen a csapattól már a középdöntőbe jutás is bravúr volt, ebben a szakaszban pedig úgy hibátlan, hogy Zácsik Szandra után a spanyol Nerea Pena is kidőlt a sorból. A szlovén Krim Ljubljana február 17-én Dabason 30–26-ra kapott ki, és most fűtheti a visszavágás vágya. A szlovénok amondóak, tanultak az előző fordulóbeli meccsből, de nem számolgatnak.

„Ha arra koncentrálnánk, hogy milyen eredményt kell elérnünk, könnyen elbukhatnánk. Alaposan kielemeztük az előző meccset, messze voltunk attól a teljesítménytől, amelyre képesek vagyunk. A magyarok tehetséges, nagy hagyománnyal bíró csapatot alkotnak, jól mutatja az erejüket, hogy idén csak a Larviktól kaptak ki a BL-ben. A válogatott gerincét is alkotó játékosaik jól ismerik egymást, és egységes csapatot alkotnak” – nyilatkozta Tone Tiselj, a Ljubljana vezetőedzője.

A szlovén lapok szerint Maja Zrnec nem lesz hadra fogható vasárnap, de kérdéses Susan Müller játéka is.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ
II. CSOPORT, 4. FORDULÓ

Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Oltchim Valcea (román), szombat, 14.00 (Tv: Digi Sport 1)
Krim Ljubljana (szlovén)–FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap, 19.30 (Tv: Digi Sport 1)

AZ ÁLLÁS
M GY D V L–K Gk P
1. FERENCVÁROS 3 3 88–82 +6 6
2. Krim Ljubljana (szlovén) 3 2 1 83–78 +5 4
3. Oltchim Valcea (román) 3 1 2 75–76 –1 2
4. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 3 3 83–93 –10 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik