Női kézilabda: az Óvár majdnem elkapta a Rosztov-Dont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 12:24
null
Az MKCSE közel járt a bravúrhoz Ambros Martín csapata ellen (Fotó: mkcse.hu)
Több érdekes felkészülési mérkőzést is játszottak NB I-es női kézilabdacsapataink szerdán: a Mosonmagyaróvár csak egy góllal kapott ki a BL-döntős orosz Rosztov-Dontól, a Siófok tízzel nyert Dél-Korea ellen, míg a közösen Balatonbogláron edzőtáborozó Ferencváros és Debrecen első összecsapása a népligetiek sikerét hozta.

 

A mosonmagyaróvári honlap beszámolója szerint végig nyílt mérkőzést játszottak az oroszokkal, a kapuban Dányi Bernadett többször szépen védett, de a társai is mutattak biztató megoldásokat. A magyar csapat sokszor tudott két-három góllal vezetni, a hajrában azonban rákapcsolt a Rosztov, és Anna Vjahireva vezérletével megfordította a meccset. Az MKCSE még dobhatott egy időn túli hetest, de az kimaradt.

„Tudtuk, hogy egy nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, de az MKC a játék minőségében is kiváló ellenfél volt – mondta a meccs után az Ambros Martín munkáját Rosztovban segítő Hlavaty Tamás, aki korábban dolgozott Mosonmagyaróváron. – Ezzel a teljesítménnyel semmi gondja nem lenne az orosz bajnokságban, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a magyar élvonal a világon a legerősebb. Mi csak két hete dolgozunk és ma megpróbálkoztunk egy nyitott védekezéssel, ami nem igazán működött. Fantasztikus volt az atmoszféra a csarnokban és nagyon örülök annak, hogy minden szinten látom a fejlődést a volt csapatomnál. Nagyon jól éreztük itt magunkat, s egy rendkívül hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk.”

A Siófok első felkészülési mérkőzésén tíz góllal verte Dél-Koreát, az új szerzemények közül Nerea Pena volt a legeredményesebb, hatszor talált be.

A Ferencváros és a DVSC közösen edzőtáborozik Balatonbogláron, és szerdán felkészülési meccset is játszottak, amit Elek Gábor együttese nyert meg 31–24-re. A találkozón nem lépett pályára a népligetieknél Márton Gréta, aki edzésen orrtörést szenvedett.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Rosztov-Don–Mosonmagyaróvári KC 25–24
(10–11)
Legjobb dobók:
Szeny 4, Vjahireva 4, ill. Tilinger 6, De Souza 5
Siófok KC–Dél-Korea 37–27 (16–14)
A Siófok legjobb dobói:
Jezic 7, Pena 6
FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC Schaeffler 31–24 (15–12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik