Női kézilabda: az olaszokkal találkozunk a vb-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 15:19
null
A magyar válogatott útja Olaszországon át vezet a spanyolországi világbajnokságra (Fotó: Török Attila)
Hétfő délután az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában tartották meg a 2021-es világbajnokság második selejtezőkörének sorsolását. A magyar válogatott Olaszországgal találkozik majd, az oda-visszavágós párharc győztese pedig részt vehet majd a spanyolországi tornán.

 

Az év végi, spanyolországi világbajnokságnak a házigazdák válogatottja mellett a címvédő Hollandia, valamint a 2020-as Európa-bajnokság négy elődöntőse, Norvégia, Franciaország, Horvátország és Dánia alanyi jogon résztvevője, de Európából további tíz kvóta még kiadó a 32 csapatos mezőnybe.

Öt meccs, öt győzelem

A magyar női válogatott eddig öt alkalommal találkozott Olaszországgal, valamennyi találkozón a mieink nyertek, a legkisebb különbségű siker 14 gólos volt. A két válogatott legutóbb 2019 szeptemberében, az Eb-selejtezőben futott össze egymással, akkor a mieink idegenben 30–10-re nyertek.

A selejtezősorozat első szakaszában 14 együttes vett részt, amelyek két négyes és két hármas csoportban versengtek egymással az előttünk álló hétvégén (március 19–21.) a továbbjutást érő első két helyért. Finnország visszalépése miatt a 3-as számú csoport meccseit nem rendezték meg, onnan Törökország és Portugália játék nélkül jutott tovább a következő szakaszba, amelyben tíz oda-visszavágós párharcot rendeznek a fennmaradó vb-helyekért.

A hétvégén az olimpiai részvételt kiharcoló magyar válogatott az első kalapból várhatta a sorsolást, így biztos volt, hogy az első selejtezőkörből továbbjutó csapatok egyikét kapja ellenfélül. A bécsi sorsoláson végül Olaszországot húzták ki a mieink ellenfelének. Az olaszok az első selejtezőkörből Ausztria mögött, Koszovót megelőzve csoportmásodikként jutottak tovább.

A világbajnokságot – amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt – 2021. december 1–19. között rendezik meg. A mérkőzéseknek öt város, Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad majd otthont.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2021
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSAI

MAGYARORSZÁG–Olaszország
Törökország–Oroszország
Csehország–Svájc
Szlovénia–Izland
Szlovákia–Szerbia
Ukrajna–Svédország
Ausztria–Lengyelország
Románia–Észak-Macedónia
Portugália–Németország
Montenegró–Fehéroroszország

Az első mérkőzéseket (április 16–17-én) az elöl álló válogatott otthonában, a visszavágókat (április 20–21-én) fordított pályaválasztással rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik