Női kézilabda: az FTC-tréner szerint a Győr világválogatott

Vágólapra másolva!
2011.12.06. 11:51
null
Elek Gábor nem büszke tetteire (Fotó: Veres Viktor)
Elek Gábor, az FTC női kézilabdacsapatának edzője büntetést fizet azért, mert lehívta csapatát a pályáról az erdélyi Zilahon rendezett nemzetközi tornán. A tréner második helyre várja lányait a bajnokságban, a KEK-ben pedig a négy közé. Szerinte a Győr mini-világválogatott és még sosem volt ilyen közel a BL-megnyeréséhez –  a ferencvárosi tréner minderről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

„Nem vagyok büszke arra, amit tettem. Ez egyértelműen az én művem volt. Nem voltam hajlandó a sérülések veszélyét kockáztatni, miután nagy tervek és fontos meccsek előtt áll a csapatom. A meccs nagyon barátságosan indult, aztán felforrósodott a hangulat, és eldurvult a játék. Én jeleztem a játékvezetők felé– akik sokáig nem beszéltek magyarul, majd a vége felé elég jól megtanultak–, hogy borzasztóan elégedetlen vagyok a ténykedésükkel, és ebből sérülés lesz. Folyamatosan csak kiröhögtek, és egy idő után valóban elszakadt a cérna. Megvan a büntetésem is, a házirendünk szerint fizetnem kell, nem is keveset″ – árulta el a műsorban Elek a Zilahon félbeszakadt meccs kapcsán.

Elek Gábor óvatosan beszélt bajnoki reményeikről, szerinte „a realitás a Fradi számára a bajnokságban inkább a második hely, akkor is, ha erősödtünk. Persze a Győr is legyőzhető – ha ők kissé gyengébb napot fognak ki, mi pedig a legjobb formánkat hozzuk. A januári bajnoki párharcnak azért nem mi leszünk az esélyesei.″

„Ez a Győr a valaha volt legerősebb Győr. Fő várományosa a magyar bajnoki címnek, és fő várományosa a Bajnokok Ligája-győzelemnek. Ekkora esélye még sosem volt a BL megnyerésére. Az övék egy mini-világválogatott, sőt megkockáztatom: nem is mini. Nagyon komoly klub, komoly költségvetéssel, nagy tekintéllyel″ – fogalmazott a szakember.

A magyar mezőny erejét értékelve úgy fogalmazott: „rossz látni Köstner Vili barátom őrlődését, borzasztó nézni a debreceni csapat széthullását; a Vác is gyengült, feltörekvőben viszont az Érd, a Veszprém és a Siófok. Az eleje tehát kissé gyengült, a középmezőny viszont erősödött. Hogy ez mennyire jó a magyar kézilabdának, azt majd az idény végén lehet elemezni.″

A Fradi a KEK-ben címvédőként mindenképpen a négy közé szeretne jutni, de Elek szerint azt látni kell, hogy most erősebb a kupa mezőnye, mint a legutóbbi szezonban. A szakember hozzátette: „csapatunk nagyon fiatal, a két legrutinosabb játékosunk, Tomori és Szucsánszki is csak huszonnégy éves. Még érnünk kell, meg persze majd erősíteni is. Ami egyértelmű cél: a magot évekre egyben tartani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik