A Vipers Kristiansand több hazai mérkőzését is bepótolhatja (Fotó: Török Attila)

 

A norvég Tv2 beszámolója szerint a következő három hétben orosz, német és magyar csapat is lejátszhatja a korábban a szigorú beutazási szabályok miatt elhalasztott mérkőzését Norvégiában, mivel egy szabályváltoztatásnak köszönhetően a sportklubok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha Norvégiában negatív tesztet produkálnak.

A magyar csapatok közül jelenleg az Alba Fehérvárt érinti a változtatás, hiszen a székesfehérvári együttes így pályára léphet majd az Európai Kézilabdaliga harmadik (egyben utolsó) selejtezőkörében a Storhamar vendégeként.

A Bajnokok Ligájában a nőknél az Vipers Kristiansand, a férfiaknál pedig a Elverum pótolhatja be több elhalasztott mérkőzését. A cikk hozzáteszi, a január 15-ig érvényes szabályváltoztatás lehetővé teszi, hogy a norvég férfiválogatott hazai pályán összecsapjon Fehéroroszországgal.

A Norvég Kézilabda-szövetség főtitkára, Erik Langerud szerint az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek megrendezése teljesen más lett volna, mint egy-egy nemzetközi kupamérkőzés megrendezése, hiszen előbbi esetében nagyjából több nemzeti csapat is nagyjából három hétig az országban tartózkodott volna, míg utóbbi esetben csak néhány napot töltenek ott a külföldről érkező játékosok.