Női kézilabda: átvettük a stafétát, bemutatkozott a részben magyar rendezésű 2024-es Eb

Vincze Szabolcs (Kristianstad)Vincze Szabolcs (Kristianstad)
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 17:10
null
A két év múlva sorra kerülő Eb szervezői átvették a stafétát az idei rendezőktől, jobbról a harmadik Horváth Gabriella (Fotó: EHF)
Ljubljanában, a női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatóján jelképesen átvették a stafétát a következő kontinensviadalt rendező Ausztria, Svájc és Magyarország képviselői.

Magyarország újra Eb-t rendez, méghozzá két év múlva a női kézilabda Európa-bajnokságot Ausztriával és Svájccal együtt, így a rendezők az idei kontinensviadal záró sajtótájékoztatóján bemutatót tartottak a ljubljanai Stozice Arénában, ahol nemcsak bemutatták a torna logóját, de levetítették az imázsfilmjét is.



„Igyekeztünk ötletes prezentációval előállni, és megmutatni azokat a terveket, amelyek mentén elindult a szervezés – mondta a sajtótájékoztató után Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) főtitkára. – Amikor 2020 januárjában elnyertük a rendezést, a világjárvány előtti utolsó világversenyt rendezték, így más reményekkel vágtunk neki. Reményeink szerint azért lassan kijön ebből a helyzetből a világ és a sportélet, azóta viszont jött a szomszédunkban lévő háború okozta energiaválság és gazdasági válság, de igyekszünk kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből.”

Két év múlva először lesz 24 csapatos az Európa-bajnokság, aminek megrendezésével nagy fába vágta a fejszéjét az MKSZ, ráadásul az idei Eb megmutatta, hogy a szervezőknek még a válogatott jó szereplése ellenére sem könnyű megtöltenie a csarnokokat.

„A januári férfi Eb-n bebizonyosodott, hogy nálunk a kézilabda nagyon népszerű sportág, amely tömegeket mozgat meg, Szegeden és Debrecenben is voltak telt házas meccsek, pedig a válogatottunk csak Budapesten lépett pályára, ahol szintén megtelt a húszezres csarnok – fogalmazott Horváth, hozzátéve, hogy ezen a téren a Bajnokok Ligája négyes döntők tapasztalata is nagyon jó. – Hazánk sok világversenyt rendezett az elmúlt időszakban, női kézi Eb-t pedig 2004-ben és 2014-ben, most újabb tíz év múlva megint fogunk. Amikor megkaptuk a 2024-est, persze azonnal eszünkbe jutott a bűvös tízes szám, és ha 2034-ben is megkapjuk, akkor még az is lehet, hogy koncepció lesz belőle!”

Szalay Edit vezette a prezentációnkat (Fotó: EHF)
Szalay Edit vezette a prezentációnkat (Fotó: EHF)

Az idei férfi Eb-n a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megvalósítani az eredeti, szélesebb körű szórakozási lehetőségeket is biztosító terveket, a főtitkár szerint, bár a jelenlegi helyzetben nem lehet ilyet ígérni, de ha lehetőség nyílik rá, szeretnének elmenni abba az irányba, hogy minél élvezetesebb Eb-t szervezzen Magyarország.

Két év múlva a csoportmérkőzéseket és a középdöntőket Bázelben (St. Jakobshalle), Innsbruckban (Olympiahalle), Debrecenben (Főnix Aréna) és Budapesten (MVM Dome) rendezik, az elődöntőknek és a helyosztóknak a magyar főváros ad otthont. A 2024-es Eb-selejtezők sorsolását 2023 tavaszán tartják.

A 2024-es női kézi Eb logója
A 2024-es női kézi Eb logója
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik