Női kézilabda: Ambros Martín elhagyja a Rosztov-Dont!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 11:35
null
Ambros Martín két év után elhagyja a Rosztovot (Fotó: Tumbász Hédi)
Az orosz Rosztov-Don női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a vezetőedző, Ambos Martín.

„Nehéz döntést hoztam meg, két gyönyörű idényt töltöttem a csapattal. Sokat dolgoztunk, szép sikereket értünk el, jól éreztem magam a Rosztov-Donnál. Az egyetlen ok, amiért távozom, hogy több időt tudjak tölteni a családommal, a gyerekeimmel, akik nagyon hiányoznak. Vannak az életben fontos dolgok, amelyek miatt néha kemény döntéseket kell hozni” – kommentálta a hírt Martín, aki ugyanakkor folytatja a munkát orosz szövetségi kapitányként.

„A Rosztov ambíciózus klub, minden évben nagy célokkal. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni együtt a BL-t. Kívánom, hogy amilyen hamar csak lehetséges, hódítsák el a régóta várt trófeát, a csapat készen áll rá” – tette hozzá a távozó szakember, aki februárban hosszabbított az orosz klubbal.

Anton Revenko, a Rosztov általános igazgatója megerősítette, addig nem nyugszanak, amíg el nem érik az évekkel ezelőtt kitűzött célt, és fel nem ülnek Európa trónjára. Az új edző bejelentését a közeli jövőre ígérte.

A 2018 nyarán kinevezett Martínnal a Rosztov-Don kétszeres orosz bajnok és egyszeres kupagyőztes lett, kétszer pedig megnyerte az orosz Szuperkupát, és tavaly, fennállása során először, BL-döntőt játszott, ott azonban alulmaradt a Győrrel szemben.

Martín 2012 és 2018 között a Győri ETO vezetőedzője volt, ezalatt négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját a kisalföldi csapattal. 2016-tól 2019-ig a román válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott.

A Rosztov-Don a tervek szerint a Ferencváros vendégeként kezdi meg a BL új idényét a szeptember 12-i hétvégén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik