Nerea Pena nyártól a Vipersnél folytatja a pályafutását (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

Nerea Pena korábban hosszú éveket töltött a spanyol Itxakóban, majd két magyar csapat, az FTC és a Siófok játékosa is volt, jelenleg pedig a dán Esbjerget erősíti, ám a klubnál anyagi okok miatt úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak vele.

Ekkor került képbe a Vipers Kristiansand, amely most hivatalosan is bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a 31 éves irányítóval, aki nyáron csatlakozik a klubhoz.

„A Vipers egy klasszis csapat. Sok játékost ismerek már, hiszen ellenfélként sokszor szembekerültem velük. Ráadásul szeretem a Vipersre jellemző játékstílust. Klubváltás előtt mindig megnézem, hogy hogyan játssza a kézilabdát az adott csapat, és szerintem a Vipers játékrendszerében jól be tudok illeszkedni. Biztos vagyok benne, hogy még jobb eredmények elérésében segíthetem majd az együttest. A célom mindig az, hogy a csapatommal bejussak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és szerintem erre jó esélyünk van a következő idényben. Már alig várom, hogy pályára lépjek” – mondta a klubhonlapnak Nerea Pena, aki az Instagram-oldalán úgy fogalmazott, örül, hogy egy ilyen „old school” csapatban folytathatja. Ezzel minden bizonnyal arra utalt, hogy több rutinos csapattársa (Katrine Lunde, Heidi Löke, Isabelle Gulldén) is lesz a norvég együttesnél.