Női kézi: beszélt a válogatottság lemondásáról az FTC német beállója

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 10:20
null
Julia Behnke a válogatottság lemondásáról, a klubváltásról, a BL-szereplés és a járvány hatásairól is szót ejtett (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint arról beszámoltunk, Julia Behnke, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának német beállója nemrég lemondta a válogatottságot. A stregspiller.com ennek kapcsán készített vele interjút, de többek között szóba került még az átigazolása, a Bajnokok Ligájában való szereplés a világjárvány árnyékában, az üres arénák és a Bajnokok Ligája négyes döntője is.

 

Julia Behnkét először a 2020-as Európa-bajnokságról kérdezték. A koronavírus-járvány miatt kissé kaotikus dániai kontinensviadalt a 7. helyen zárta a német válogatott.

„Nagyon különleges volt ez a helyzet, de nem csak számunkra, így vagy úgy a többi válogatottat felkészülésére is hatással volt a járvány. Szinte minden játékos és minden csapat más állapotban volt: egyesek egyenesen a karanténból érkeztek, másoknál több kulcsember is lemaradt a tornáról. Összességében elég kaotikus volt az egész, így általánosságban elmondható, hogy alacsonyabb színvonalú volt a torna a korábbiaknál. Ennek ellenére Norvégia és Franciaország magasabb szinten teljesített a többi válogatottnál” – mondta a német beálló.

A dániai Európa-bajnokság után két hónappal Behnke – ideiglenesen – lemondta a válogatottságot, az interjúban erre is kitért.

„A közösségi médiában közzétett posztomban nem véletlenül választottam az időrend szót, hiszen ebben az idő és a tervezés is benne van, és én ezeket hiányoltam, így pedig nem lehet csapatszinten a legmagasabb szintre eljutni. A másik dologról, amit említettem, a nézeteltérésekről nem szeretnék beszélni, mivel ez egy belső ügy. Tisztában vagyok vele, hogy így az emberek a saját következtetéseiket vonják le a történtekből, de szeretném kiemelni, hogy semmilyen személyes problémám nincs Henk Groenerrel (a német válogatott szövetségi kapitányával – a szerk.). Ez a stratégiáról és a filozófiáról szól, jelenleg ezzel nem tudok azonosulni.”

A válogatott után a klubcsapatok kerültek szóba. Behnke mindössze egy év után távozott az orosz Rosztov-Dontól, 2020 nyara óta a Ferencvárost erősíti – két honfitársával, Alicia Stolléval és Emily Bölkkel együtt.

„Csak pozitívat tudok mondani a klubról. Nagyon kedvesen fogadtak, ez fantasztikus érzés. Mindegyik edzést nagyon várom, és szerintem látható, hogy csapatként a helyes úton járunk. Főleg, ha összehasonlítjuk az idény eleji formánkat a mostanival. Kivételes a csapatszellem, alig várom, hogy újra és újra pályára lépjek és bizonyíthassak” – mondta a 27 éves beálló, aki azt is hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a járvány miatt üres lelátók előtt kell játszaniuk. Elmondása szerint ez különösen azért fájó, mert az idény elején megtapasztalhatta, hogy mennyivel élvezetesebb a rendkívül lelkes FTC-szurkolók előtt pályára lépni.

Behnke úgy fogalmazott, nem tartja valószínűnek, hogy nézők előtt rendezhetik meg a Bajnokok Ligája négyes döntőjét Budapesten. Azt is elmondta, nagyon élvezte, hogy a Rosztov-Don elleni idegenbeli mérkőzésen közel telt ház előtt léphettek pályára. Hálás azért, hogy a szövetségek, a csapatok és a szervezők munkájának köszönhetően jelenleg is zajlik a Bajnokok Ligája, a sorozat eddigi meglepetéscsapatának az orosz CSZKA Moszkvát tartja.

A BL negyeddöntőjében akár magyar rangadó is jöhet, azaz elképzelhető, hogy a Győri ETO és az FTC egymással küzd majd meg a budapesti final fourban való részvételért – a német beállót erről is kérdezték.

„A magyar rangadónak minden kézilabdát szerető szurkoló örülne, de előtte még két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Buducsnoszt Podgorica ellen a nyolcaddöntőben. Az elmúlt néhány hétben nagyon elkaptuk a fonalat, a sikeresség pedig érezhető a csapaton belül. Meg vagyok róla győződve, hogy fenn tudjuk tartani ezt a teljesítményt” – mondta Behnke, aki úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy a járvány okozott problémákat (a csapaton belül már csak öt olyan játékos és stábtag van, aki nem kapta el a fertőzést), most nagyon magas szinten kézilabdáznak.

Behnke azt is elmondta, a Rosztov-Donnál nem kapott kiemelt szerepet, ez azonban az FTC-nél már másképp van. A magyar csapatnál a védekezés megszervezése a fő feladata, és úgy érzi, felnőtt a feladathoz.

NŐI KÉZILABDA BL, NYOLCADDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA március 7., 16.00 március 13., 18.00
BBM Bietigheim (német)–GYŐRI AUDI ETO KC március 7., 14.00 március 13., 16.00
Vipers Kristiansand (norvég)–Odense Handbold (dán) március 6., 18.00 március 14., 16.00
Podravka Koprivnica (horvát)–Rosztov-Don (orosz) március 6., 16.00 március 14., 16.00
SCM Ramnicu Valcea (román)–CSM Bucuresti (román) március 6., 17.00 március 13., 17.00
Krim Ljubljana (szlovén)–CSZKA Moszkva (orosz) március 7., 14.00 március 13., 18.00
Team Esbjerg (dán)–Brest (francia) március 7., 16.00 március 14., 14.00
Borussia Dortmund (német)–Metz Handball (francia) március 6., 18.00 március 13., 18.00
Az első mérkőzésen az elöl álló csapat játszik otthon, a visszavágót fordított pályaválasztással rendezik meg.
NŐI KÉZILABDA BL, NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)/FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–BBM Bietigheim (német)/GYŐRI AUDI ETO KC
Vipers Kristiansand (norvég)/Odense Handbold (dán)–Podravka Koprivnica (horvát)/Rosztov-Don (orosz)
SCM Ramnicu Valcea (román)/CSM Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén)/CSZKA Moszkva (orosz)
Team Esbjerg (dán)/Brest (francia)–Borussia Dortmund (német)/Metz Handball (francia)
Az első mérkőzéseket április 3-án és 4-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik