Női kézi: a Győr bejelentette Pintea szerződtetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.17. 18:05
null
A 28 éves beálló a Paris 92-től érkezik, és a szezon hátralévő részében a magyar bajnokot erősíti (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A Győri Audi ETO KC hétfőn bejelentette a román Crina Pintea átigazolását. A 28 éves beálló a Paris 92-től érkezik, és a szezon hátralévő részében a magyar bajnokot erősíti.

 

Mint beszámoltunk róla,Pintea a az Európa-bajnokságon, Párizsban egyezett meg szerződéséről a győriekkel, akik Yvette Broch sérülése és kényszerpihenője miatt kerestek új játékost a posztra.

„Az ősz végére biztossá vált, hogy Broch az egész szezonban nem lép pályára, sőt lehet, hogy karrierjét is végleg befejezi. Ismét szétnéztünk a piacon” – idézte a győriek közleménye Bartha Csaba klubelnököt, aki elmondta, több magyar játékossal próbálkoztak, de Dombi Lucát és Sirián Szederkét a Dunaújváros, Pásztor Noémit a Budaörs, Tóvizi Petrát pedig a Debrecen nem engedte el, vagy olyan feltételeket szabott, amelyek teljesítésébe az ETO nem ment bele (a hajdúságiak például Anne Mette Hansent kérték cserébe).

„Úgy gondolom, hosszas keresgélés után megtaláltuk a megoldást a román válogatott és a Paris 92 beállója, Crina Pintea személyében, aki a franciaországi Európa-bajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtott” – mondta Bartha Csaba.

Pintea az Európa-bajnokság után egyből Győrbe látogat, hogy ismerkedjen az új környezettel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik