Női kézi: Vjahireva 11 góllal tért vissza a Rosztovba

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 10:49
null
Vjahireva remek formában tért vissza (Fotó: AFP)
A Rosztov-Don női kézilabdacsapatának klasszis jobbátlövője, Anna Vjahireva tavaly szeptemberben jelentette be, hogy szünetet tart a pályafutásában. A 27 éves sztár kedden visszatért, s 11 gólt szerzett a CSZKA Moszkva ellen.


Hiába azonban Vjahireva remeklése, a címvédő CSZKA 34–30-ra legyőzte a Rosztov-Dont.

„A közelmúltban minden energiámmal a munkára koncentráltam, sajnos ez káros hatással volt az egészségemre. Hálás vagyok a klubomnak, hogy megért és támogat, valamint bízik bennem” – mondta el tavaly szeptemberben az olimpiai bajnok orosz klasszis.

Ez volt egyébként a Rosztov negyedik veresége a bajnokságban, így a CSZKA négy ponttal vezet előtte.

Közben az is eldőlt, hogy gárda francia irányítója, Grace Zaadi nem tért vissza a csapathoz, az idény végéig a Metz együttesét erősíti a L'Équipe információ szerint.

Az már korábban eldőlt, hogy Viktorija Borscsenko, Anna Lagerqist, valamint a vezetőedző, Per Johansson sem tér vissza az az együtteshez. A klub februári igazolása, a montenegrói válogatott Tatjana Brnovics sem költözik Oroszországba. A CSZKA-tól pedig Kathrine Heindahl és Ana Gros távozott.

Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség felfüggesztette az orosz és a fehérorosz csapatok nemzetközi szereplését, így a Rosztov számára is véget ért a Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik