Női kézi: veszélybe kerülhet az egyik legsikeresebb dán klub – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.15. 12:11
null
Meddig lesz oka az örömre a vb-bronzérmes Louise Burgaardnak? (Fotó: Twitter)
Bajba kerülhet az FC Midtjylland, a dán női kézilabdázás egyik legsikeresebb csapatának kezét ugyanis elengedné a klub, és csak a futballra szeretne költeni a továbbiakban.

 

A Herning Folkeblad megbízható forrásból úgy értesült, hogy a klub gazdasági okok miatt szeretné átadni a kézilabdázókat néhány helyi befektetőnek.

A többségi tulajdonos, a 2014-ben érkező angol Matthew Benham sohasem titkolta, hogy csupán a labdarúgás érdekli. A helyi újság szerint ráadásul az elmúlt három év mindegyikében fél- és egymillió dán korona közötti volt a kézisek vesztesége, ezt Benham nem szeretné a továbbiakban felvállalni.

A hír egyelőre nem tekinthető hivatalosnak, a lap megpróbálta megszólaltatni többek között Rasmus Ankersen klubelnököt, illetve Lars Gantzel Pedersent, a kézilabdaklub első emberét, de egyikük sem kommentálta a hírt.

Az FC Midtjylland (korábbi nevén: Ikast) eddig négyszer nyert dán bajnokságot (1998, 2011, 2013, 2015), hétszer Dán Kupát, két-két alkalommal lett első a KEK-ben (2004, 2015) és az EHF-kupában (2002, 2011), míg a Bajnokok Ligájában 2003-ban és 2014-ben is a legjobb négy közé jutott.

Az egy hónapja befejeződő idényben az alapszakaszt fölényesen megnyerte, de a rájátszásban elbukta az elődöntőt, és csupán a bronzérmet szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik