Női kézi-vb: tiszta európai csoportba került a magyar válogatott

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.12. 23:23
null
A spanyolországi világbajnokság csoportbeosztása (Fotó: Twitter.com/SheLOVsHandball)
Castellónban kisorsolták a 2021-es spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a E-csoportban szereplő négyesben kapott helyet Németország, Csehország és Szlovákia mellett.

A december 2. és 19 között rendezendő világbajnokságon már nem 24 csapat vesz részt, hanem 32. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták, innen körmérkőzés után a legjobb három megy tovább a második csoportkörbe, ahol hatos csoportokat alakítanak ki.

A sorsolás előtt a magyar válogatott a B-kalapban kapott helyet Montenegró, Svédország, Románia, Szerbia, Ausztria, valamint a szeptemberben esedékes ázsiai kvalifikáció első és második számú továbbjutója mellett, tehát biztos volt, hogy ezeket a válogatottakat elkerüli a vb első csoportkörében.

A sorsolás sajátosságai miatt extrémen eltérő erősségű kvartettek születtek… A magyar válogatott a E-csoportban szereplő négyesben kapott helyet Németország, Csehország és Szlovákia mellett.

A magyar válogatott – ha továbbjut – a középdöntőben a Dánia, a Kongói DK, Tunézia és az Ázsia-bajnokság győztese közül három válogatottal találkozik.

„Új lebonyolítási rendszerben, az eddigiekhez képest több, 32 csapattal kerül sor a világbajnokságra. A középdöntőben nyilvánvalóan azok a csapatok pályáznak a legjobb eséllyel a negyeddöntőbe jutásra, akik 4 pontot tudnak tovább vinni a torna második szakaszába – emelte ki Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Az olimpiák utáni világversenyek során mindig nagy kérdés, hogy mennyire kezdenek új szakaszba az együttesek, mennyire cserélik le a keretüket, hány fiatalt kezdenek el beépíteni, esetleg mennyire pihentetik legnagyobb klasszisaikat, így az olimpiai ciklus első versenye mindig hozhat átrendeződést. A csoportunk érdekes, egyszersmind kiegyenlítettebb, mint a többi, hiszen furcsa mód csupa európai került a négyesbe, ami világbajnokságon ritka, miután megkaptuk a szabadkártyás szlovákokat. A középdöntős águnkról szólva pedig annyit mondhatunk, lehetett volna erősebb, és gyengébb is, az biztos, hogy az águnkon nem az 1. kalap legerősebb válogatottjai, tehát a franciák, az oroszok, a norvégok szerepelnek. Ami a magyar válogatottat illeti: a jelenlegi szakmai stáb megbízatása az olimpiával lejárt, az MKSZ Elnöksége az előttünk álló hetekben értékeli a tokiói szereplést és dönt a következő időszakról.”

Az alább látható csoportokban szereplő nemzetek a kalapok erősségének megfelelő sorrendben szerepelnek. A mérkőzéseknek Granollers, Torrevieja, Llíria és Castellón városa ad otthont.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG (2021. december 2–19.)
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT:
Franciaország, Montenegró, Angola, Szlovénia
B-CSOPORT:
Orosz csapat, Szerbia, Kamerun, Lengyelország
C-CSOPORT:
Norvégia, Románia, ázsiai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció negyedik számú továbbjutója
D-CSOPORT:
Hollandia, Svédország, észak-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció ötödik számú továbbjutója
E-CSOPORT:
Németország, MAGYARORSZÁG, Csehország, Szlovákia
F-CSOPORT:
Dánia, ázsiai kvalifikáció első számú továbbjutója, Tunézia, Kongó
G-CSOPORT:
Horvátország, ázsiai kvalifikáció második számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció első számú továbbjutója, közép- és dél-amerikai kvalifikáció harmadik számú továbbjutója
H-CSOPORT:
Spanyolország, Ausztria, közép- és dél-amerikai kvalifikáció második számú továbbjutója, ázsiai kvalifikáció hatodik számú továbbjutója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik