Női kézi-vb: Szeny Lökétől tanulja a beállóposztot

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 16:10
A negyeddöntőkkel folytatódik a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokság. Az eddig hibátlan Oroszország Lengyelországgal találkozik. Az oroszok balátlövője, Anna Szeny a beálló posztján is gyakran feltűnik az idei tornán, a korábbi győri játékost erről, valamint Jevgenyij Trefilov változó stílusáról is kérdeztük.

Trefilov is megöregedett, és már nem üvöltözik velünk annyit, mint azelőtt – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Anna Szeny. – Mindenben segít nekünk, és jó hangulatú edzéseket tart. Velünk együtt változott az évek során.”Trefilov is megöregedett, és már nem üvöltözik velünk annyit, mint azelőtt – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Anna Szeny. – Mindenben segít nekünk, és jó hangulatú edzéseket tart. Velünk együtt változott az évek során.”

RASMUSSEN KIVÁLÓ PSZICHOLÓGUS

„Lehet vezérünk egy meccsen, de ha a pályán és azon kívül nincs jó légkör a csapaton belül, akkor az egész nem működik. Olyanok vagyunk, mint egy család. Ez az egyik legfontosabb tulajdonságunk. A magyarok ellen élet-halál meccset játszottunk, ezért mindent beleadtunk, a szívünkkel játszottunk, a hazánkért küzdöttünk” – adta meg a lengyel csapat nyolcba jutásának receptjét Kinga Achruk.

„Rasmussen kiváló pszichológus és edző, sok energiát tud adni nekünk. A csapatépítő programokon sokat nevetünk, ami fontos, amikor egy ennyi időt töltünk el együtt. Nőből vagyunk, feleségek vagyunk, gyerekeink vannak, így természetes, hogy hiányoznak az otthoniak, de Rasmussen el tudja érni, hogy jól érezzük magunkat a válogatottban, és ne állandóan a családra gondoljunk” – tette hozzá az idén férjhez ment átlövő.

Az orosz mester nyugodtsága abból is fakadhat, hogy a csapata eddig hibátlan a világbajnokságon, így nem sok oka lett volna az idegeskedésre, bár ehhez korábban sem kellett neki különösebb apropó... A korábban Győrben is megforduló átlövő egészen különleges poszton is feltűnt az eddigi vb-meccseken.

Talán azért vagyunk ilyen sikeresek, mert beállót játszom – tette hozzá nevetve Szeny. – A kapitány szerint nem vagyunk elég jók ebben a pozícióban, így néha engem is beküld a falba. Természetesen nem érzem túl komfortosan magam ezen a poszton, de mindig próbálok segíteni. Az edzéseken is gyakorolok, és a barátomtól, Heiditől [Heidi Löke, a Győr beállója – a szerk.] is segítséget kérek, mit kellene csinálnom. Szerintem már egészen jól megy a játék, de a rosztovi edzőm, Jan Leslie biztos nem örülne neki, ha posztot váltanék.”

Szeny szerint nincs különösebb titok a válogatott eddigi szereplése mögött:

„Már a felkészülési meccseken is jól játszottunk, és úgy érkeztünk Dániába, hogy minden találkozót meg szeretnénk nyerni. Eddig sikerült is. Nincs szó semmi titokról, egyszerűen nagyon együtt vagyunk, és segítjük egymást a pályán.”

Az átlövő szerint nem gondolták volna, hogy a lengyelek ki tudják ejteni a magyarokat, de ha már így alakult, szeretnének nekik visszavágni a tavalyi győri Eb-meccsen elszenvedett vereségért.

Ha legyőzzük a lengyeleket, megcélozzuk az első helyet. A vébé előtt nem gondoltunk az első helyre, mert már régen voltunk érmesek nagy tornán, de most megjött az étvágyunk” – tette hozzá Szeny, akit a magyarországi időszakról is kérdeztük.

„Hiányzik persze Győr, néha beszélek a barátaimmal, és a szurkolók is gyakran rám írnak, de azért Rosztovban kényelmesebb az életem. A csapatom is sorra nyeri meg a meccseket, és jó esélyünk van a final fourra a Bajnokok Ligájában.”

NŐI KÉZILABDA-VB (DÁNIA)
NEGYEDDÖNTŐ
17.45:
Hollandia–Franciaország (Tv: Sport2)
18.00: Lengyelország–Oroszország (Tv: Sport1)
20.30:
Norvégia–Montenegró
20.45:
Dánia–Románia (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik