Elek Gábor elégedett volt a mérkőzéssel (Fotó: Török Attila)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor először is megköszönte az olaszoknak a lehetőséget, hogy a párharc mindkét mérkőzését Érden játszhatják le.

„Nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy nem volt kétséges, melyik csapat lesz a győztes. De a szakmai stábnak nagyon nem volt mindegy, hogy melyik arcunkat mutatjuk. Szerettük volna megvalósítani, amit elképzeltünk, vagyis a magabiztos védekezésből rengeteg lerohanásgólt lőni. Összességében sikerrel vettük az akadályt, bár kicsivel több gólt kaptunk, mint szerettük volna. Egy ilyen meccsen nehéz a játékosok fejéből kiverni a gondolatot, hogy minél több gólt lőjenek, így néha védekezhettünk volna fegyelmezettebben, de nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal.”

Kovács Anett bokasérüléséről a tréner elmondta: az első jelentések alapján nem súlyos, de egy-két napot biztosan pihennie kell.

A négy góllal záró Márton Gréta is boldog volt a győzelem miatt.

„Örülök, hogy nagy arányban nyertünk, és mindenki pályára tudott lépni. Megvalósítottuk, amit elterveztünk: stabilizáltuk a védekezést, és abból lerohanásokat vezettünk. Kaphattunk volna kevesebb gólt, illetve voltak olyan periódusok, amikor a ziccerekben többet hibáztunk. Ezeket szeretnénk vasárnapig kijavítani, és hasonlóan jó mérkőzést játszani.”

Az olaszok szövetségi kapitánya, Ljiljiana Ivaci sem volt csalódott, mert mint elmondta, sok olyan mérkőzésre van szükségük, amikor az ellenfél ilyen magas színvonalat képvisel.

A találkozó részleteit és összefoglalóját ide kattintva lehet megismerni. 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 46–19 (23–10)
Érd, zárt kapuk mögött. V: Fukala, Mohyla (csehek)
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 7, Kiss N. 4, Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Szöllősi-Zácsik 3, MÁRTON G. 4. Csere: SZIKORA (kapus), Tomori, Vámos P. 4, Háfra N. 2, KLUJBER 10 (4), Helembai F., Csiszár-Szekeres, KOVÁCS ANETT 6, Schatzl Nadine 3. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
OLASZORSZÁG: PRUENSTER – Pugliara 2, Manojlovic 3, Fanton, Dalla Costa, Del Balzo 1, BABBO 5. Csere: Luchin (kapus), ROTONDO 5, Stefanelli 1, Cappelaro 1, Djiogap, Di Pietro, Basolu, Lucarini 1. Edző: Ljiljiana Ivaci
Az eredmény alakulása. 2 perc: 4–0. 12. p.: 10–3. 22. p.: 16–6. 37. p.: 28–12. 47. p.: 36–16. 55. p.: 41–17
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. –

VISSZAVÁGÓ
Április 18., vasárnap, 13.00, Érd: Olaszország–Magyarország (Tv: M4 Sport)