Női kézi-vb: Nem lehetünk elégedetlenek – Rasmussen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 11:16
A magyar női kézilabda-válogatottat irányító Kim Rasmussen örömét fejezte ki, hogy elkerültük az erősebbnek tűnő AB-ágat a decemberi torna sorsolásán. A dán szakember szerint a csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, és a remélt továbbjutás esetén az águnkon is bármelyik csapatot elkaphatjuk.

„Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük az AB-ágat, azaz a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, valamint a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is, így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk – mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány a sorsolás után az mksz.hu-nak. – A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, ezért stabilnak kell lennünk, noha mindegyik riválisunkat tiszteljük.”„Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük az AB-ágat, azaz a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, valamint a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is, így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk – mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány a sorsolás után az mksz.hu-nak. – A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, ezért stabilnak kell lennünk, noha mindegyik riválisunkat tiszteljük.”

A magyar kapitány szerint az águnkon bármelyik csapatot legyőzhetjük.

„Romániát ismerjük, igaz, új szövetségi kapitánnyal érkezik a vb-re, Montenegróval mostanában sokat fogunk találkozni, hiszen az Eb-selejtezőkön is azonos csoportba kerültünk, Spanyolországot tavaly az Európa-bajnokságon biztosan győztük le, de ez nem téveszthet meg minket, nem számíthatunk könnyű meccsre. Ha bejutunk a középdöntőbe, a lehetséges ellenfelekre szintén igaz, hogy bármelyiket legyőzhetjük, ha jó teljesítményt nyújtunk, ezért is fontos a világbajnokságig hátralévő idő, hogy tovább erősítsük stabilitásunkat. Nagyon várom a közös munkát és a vb-t is!”

További részleteket itt olvashatnak a sorsolásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik