Női kézi-vb: „Nagyszerű volt a végén Nora Mörköt sírva látni”

Vágólapra másolva!
2017.12.19. 13:43
null
Alexandra Lacrabere (jobbra) szerint a norvégok nem tisztelték őket (Fotó: AFP)
A francia női kézilabda-válogatottal vasárnap világbajnoki címet ünneplő Alexandra Lacrabere érdekesen nyilatkozott a L'Équipe hétfői számában a címvédő norvégok elleni sikerről.

„Azt tapasztaltuk, hogy nem tisztelnek minket – mondta Lacrabere a francia sportnapilapnak. – Ott nevetgéltek a kezdés előtt, mi viszont egy pillanatig sem kételkedtünk a képességeinkben.”

A L'Équipe szerint a franciáknak extra motivációt jelentett az előzetesen esélyesként kikiáltott norvég válogatott játékosainak „arrogáns viselkedése”.

„Nagyszerű volt a végén Nora Mörköt sírva látni” – tette hozzá a Vardar Szkopje 30 éves jobbátlövője a fináléban hét gólt szerző norvéggal kapcsolatban.

A norvég sajtó szerette volna megkérdezni az elhangzottakról Mörköt is az oslói reptéren, de a győri játékos senkivel nem állt szóba a válogatott hazaérkezése után.

Thorir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány közben arról beszélt a Verdens Gangnak, mennyire fárasztó, hogy az északi országban mindig csak az aranyéremmel foglalkoznak.

„Sokan úgy állnak hozzá, hogy csak az arany jöhet szóba. Nagyon fárasztó, holott a sportban semmit nem lehet készpénznek venni. Ugyanakkor még mindig jobb, hogy magasak az elvárások a csapattal szemben, mint hogy nem is foglalkoznának velünk” – mondta az izlandi szakember, aki szerint természetesen a játékosok sem tudják magukat ettől teljesen függetleníteni.

„De már hozzászoktunk, hogyan kell ezt feldolgozni, és ne felejtsük el, a játékosok maguktól is sokat várnak el.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik