Női kézi-vb: megható jelenetek, elsírta magát az iráni kapus – videó

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.06. 08:18
null
Kapusukat ünneplik az iráni válogatott játékosai (Fotó: Handballjentene)
A vasárnapi Norvégia–Irán mérkőzés nem az izgalmak miatt lett emlékezetes (41–9) a női kézilabda-világbajnokságon, a torna eddigi legmeghatóbb pillanatait hozta a lefújást követően.


A 41 kapott gól ellenére a mérkőzés legjobbjának az iráni válogatott kapusát, a 23 százalékos hatékonysággal (7/30) védő Fatemeh Halilit választották meg, aki könnyeivel küszködve vette át a díját.

A díj átadását követően hatalmas ünneplésbe kezdtek az iráni játékosok, a norvég klasszisok is megkönnyezték ezeket a pillanatokat. Végül közös fotókat is készített a két együttes. A norvégok Győrben légióskodó átlövője, Veronica Kristiansen szerint soha nem fogják elfelejteni ezt az estét.

„A végén láttuk, hogy ez mennyire fontos dolog számukra. Az ilyen pillanatokért játszol, fantasztikus volt látni. Sokunknak könny szökött a szemébe, ez egy olyan jelenet volt, amelyre emlékezni fogunk. Sok fiatal nőt inspirálnak arra, hogy kövessék az álmaikat, csodálatos volt”– mondta el Veronica Kristiansen a dán TV 2-nek.

Mint ismert, az iráni női válogatott először vesz részt világbajnokságon, hazájukban nem lehet nézni a csapat mérkőzéseit.

A vasárnapi játéknap összefoglalója ide kattintva érhető el.

HÉTFŐI PROGRAM
KÉZILABDA
NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT (Llíria)
18.00:
Csehország–Szlovákia (Tv: M4 Sport)
20.30: Magyarország–Németország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT (Granollers)
18.00:
Tunézia–Kongó
20.30: Dánia–Dél-Korea
G-CSOPORT (Castelló)
18.00:
Brazília–Paraguay
20.30: Horvátország–Japán
H-CSOPORT (Torrevieja)
18.00:
Argentína–Kína
20.30: Spanyolország–Ausztria

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik