Női kézi-vb: Lökének sokat jelentene, ha a magyarokon is segíteni tudnának

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2015.12.17. 12:59
null
Löke (balra) szerint nagy lökést adhat a norvég válogatottnak Montenegró legyőzése (Fotó: IHF)
Montenegró felülmúlásával nagy lépést tett a végső győzelem felé Norvégia a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokságon. Az északiak végső sikere a magyar olimpiai álmok életben tartásához is szükséges. A Győrben játszó Heidi Löke tudja, hogy most egész Magyarország nekik szurkol, és a beállónak személyesen is sokat jelentene, ha segíteni tudnának a mieinknek.

„Tudom, hogy tízmillió magyar most azért szorít, hogy mi nyerjük meg a világbajnokságot – mondta a győri Heidi Löke a Nemzeti Sport Online-nak a Montenegró elleni győztes nyolcaddöntő után. – Megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a végső győzelemért és hogy egyúttal a magyaroknak is segítsünk. Nekem személyesen nagyon jó érzés lenne, ha sikerülne."

„NEM VOLT SZEMET GYÖNYÖRKÖDTETŐ A JÁTÉK”

Egy másik győri légiós, Kar Aalvik Grimsbö jól védett az első félidőben, de aztán egy kapufán megpattanó labda fejen találta, és le kellett cserélni.

„Silje szerencsére jól szállt be, így a második félidőben már nem volt szükség a játékomra. Már korábban is fejbe lőttek a vébé során, ki is hagytam egy mérkőzést, de ha szükség lett volna rám, vissza tudtam volna állni a kapuba. Nagyon kemény összecsapás volt, nem szemet gyönyörködtető játékkal, de végig küzdöttünk, és folyamatosan jó érzésem volt meccs közben" – mondta Grimsbö, akinek szintén felvetettük, hogy a torna hátralevő részében a magyarok is nekik szurkolnak.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, s ha így folytatjuk tovább és mindig a következő mérkőzésre koncentrálva egyre előrébb lépünk, jó esélyünk van" – tette hozzá a kapus, akit ugyancsak elszomorítottak a klubtársai sérüléséről érkező hírek.

„Ez a mostani győzelem nagy lökést ad nekünk. Elképesztően kemény meccset nyertünk meg, igazán hullámzó volt a játék. A legfontosabb azonban a győzelem, büszke vagyok a csapatra. Elveszítettük az első találkozónkat, de azóta meccsről meccsre egyre jobbak lettünk, és most már itt vagyunk az elődöntőben" – tette hozzá a klasszis beálló, aki a hajrában éppen akkor lőtte az egyetlen gólját, amikor egyre feljött Montenegró. A norvégok szemmel láthatóan felvették a kesztyűt a kemény védekezéséről híres Adzsics-csapattal.

„Örülök annak a gólnak, nagyon fontos volt a csapatnak. Hatvan percen át küzdöttünk. Sok kiállítást kaptunk, pedig semmi alattomos szabálytalanságot nem követtünk el. De bővebben nem szeretnék a játékvezetőkkel foglalkozni."

Lökéékhez is eljutottak a hírek az újabb kieső győri játékosokról. Mint ismert, a nyolcaddöntőben megsérülő Tomori Zsuzsannára fél év, míg Görbicz Anitára körülbelül két hónap kihagyás vár.

„Ez borzalmas, hallottam az újabb sérülésekről, írtam is rögtön Görbének. Hihetetlen, mennyi játékosunk dőlt ki az elmúlt időszakban. Ezek a legrosszabb események egy játékos karrierjében, de nem tehetünk semmit. Biztos vagyok benne, hogy erősebbek lesznek a visszatérésük után."

Bár a négybe jutott csapatok közül a hollandok elég erősnek tűnnek, lassan az a helyzet áll elő, hogy nem is a norvégok vb-címéért kell majd a legjobban szurkolnunk. Ugyanis a helyosztókon Oroszországnak és Dániának is ez az utolsó esélye az olimpiai selejtezőn való szereplés kiharcolására, így mindent meg fognak tenni, hogy ne végezzenek a bizonytalan nyolcadik helyen. Ha az Európa-bajnok norvégok nem győznek, akkor még a nyolcadik hely is selejtezőt ér. Ha viszont világbajnokok, és a franciák vagy a montenegróiak végeznek a nyolcadik helyen, akkor elviszik előlünk az Európának járó plusz két helyből a svédek után a másikat is.

NŐI KÉZILABDA-VB, ELŐDÖNTŐ
12. 18. Hollandia–Lengyelország, Herning
18.00 (Tv: Sport1)
12. 18. Norvégia–Románia, Herning 20.45 (Tv: Sport1)
AZ 5–8. HELYÉRT
12. 18. Franciaország–Oroszország, Herning 13.15 (Tv: Sport1)
12. 18. Montenegró–Dánia, Herning 15.45 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik