Női kézi: vb-győztes holland szélsőt igazolt a Ferencváros – hivatalos

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.03.03. 17:46
null
Malestein is az FTC játékosa lesz (Fotó: AFP)
Újabb igazolást jelentette be az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata: a 27 éves vb-győztes holland jobbszélső, Angela Malestein a nyártól a magyar csapatot erősíti, kétéves szerződést írt alá a Népligetben. 

A Fradi Tv keddi adásából derült ki, hogy az eddig Németországban légióskodó Angela Malestein is csatlakozik az FTC alaposan átalakuló keretéhez, így a következő idényben is lesz holland játékosa a népligetieknek.

„Jelenleg a magyar bajnokság erősebb, mint a német. Itt többet fejlődhetek. Ugyanakkor sosem felejtem el a Németországban töltött éveket. Nagyon sikeresek voltunk, de eljött az ideje egy újabb kalandnak. Emlékszem, hogy 2018-ban játszottunk egymás ellen a Bajnokok Ligájában, az utolsó tíz perc kifejezetten kiélezett csatát hozott. Kikaptunk, szomorú voltam, de a szurkolók komoly nyomot hagytak bennem. Minden csapatnak olyan drukkerek kellenének, mint a Fradinak! Alig várom, hogy zöld-fehérben kézilabdázhassak” – mondta a holland a műsorban.

A jobbszélső 2014 óta játszott a német Bietigheimben, amely szerette volna megtartani, de mint a közelmúltban jelezte, számított rá, hogy a decemberi világbajnokság után megnő az érdeklődés a játékos iránt, és Európa pénzügyileg tehetős klubjaitól kapott ajánlatot. A németek át is igazolták már a helyére a dán Trine Östergaard Jensent.

Malestein a holland válogatott tagjaként világbajnokságon mind a három éremből gyűjtött be (2019: 1. hely, 2015: 2. hely, 2017: 3. hely), s Európa-bajnokságról is van ezüstérme (2016) és bronzérme (2018). A Bietigheimmel kétszer nyerte meg a Bundesligát.

Az FTC-ből Győrbe távozik a nyáron a magyar válogatott Lukács Viktória, és bár a népligeti csapat megszerezte Kovács Anettet Békéscsabáról, erre a posztra még elfért egy rutinos játékos. (Jelenleg a fiatal Bánfai Kíra szerepel még jobbszélsőként a keretben.)

„Úgy éreztük, hogy a jobbszélső poszton még erősítésre van szükség, és nagyon örülök, hogy sikerült megoldást találnunk – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Angela Malesteint aligha kell bemutatni a kézilabda berkekben, évek óta stabil teljesítményt nyújt a német bajnok Bietigheimben a hazai és a nemzetközi porondon, illetve a holland válogatottban is. Azt remélem és hiszem, hogy Angela megfelelően pótolja majd a távozó Lukács Viktóriát.”

A klub már korábban bejelentette három német válogatott érkezését: a balátlövő Emily Bölk és a jobbátlövő Alicie Stolle egyaránt a Thüringer HC-ból jön, míg a beálló Julia Behnke a Rosztov-Dont hagyja el. Rajtuk kívül Érdről teszi át a székhelyét a kapus Janurik Kinga és a beálló Kisfaludy Anett, míg Kovacsics Anikó szerződést hosszabbított. Malesteinhez hasonlóan mindannyian kétéves szerződést írtak alá.

A távozók között találjuk Lukács mellett Danick Sneldert (Siófok) és Hornyák Dórát (Debrecen), de várhatóan még lesznek további játékosok, akik a nyáron elhagyják Elek Gábor együttesét.

A klub egyúttal bejelentette, ezzel teljes a 2020–2021-es keret, újabb érkező már nem várható a Ferencvárosnál.

A zöld-fehérek új igazolása az Instagramon is népszerű…

null

null



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik