Női kézi-vb: Felszántottuk a pályát ezért a két pontért – Lukács Viktória

NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Llíria), RÁCZ PÉTER (Budapest)NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Llíria), RÁCZ PÉTER (Budapest)
Vágólapra másolva!
2021.12.04. 22:40
null
Boldog magyar játékosok a lefújás után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A női kézilabda-világbajnokságon a csehek elleni 32–29-es győzelem után Golovin Vlagyimir elmondta, a látható hibák ellenére javult valamennyit a védekezésünk, a németek elleni meccsre a visszafutásunkat kell rendbe tenni. A játékosok közül Klujber Katrin, Vámos Petra, Háfra Noémi és Lukács Viktória értékelték a látottakat. 

 

Golovin Vlagyimir a szlovákok elleni győztes nyitány után azt fejtegette, hogy 29 kapott góllal nem biztos, hogy meccset lehet nyerni a csehekkel szemben. Nos, a második fordulóban ugyanúgy 29 gólt engedtünk az ellenfélnek, de ezúttal is többet lőttünk.

„Hazudtam” – reagált viccesen a szövetségi kapitány, amikor a fentiekkel szembesítettük a találkozó után.

„Bármennyire voltak hibák ezúttal is a védekezésünkben, az első meccshez képest javultunk. Ezúttal a visszafutás, visszarendeződés nem működött, így adott a feladat, miben kell előrelépnünk a németek elleni meccsre, mert ők nagy sebességet mennek. A lerohanásokból rendre eredményesek, így nagyon meg kell szerveznünk a visszarendeződésünket.”

Golovin kiemelte, rendezett védelemnél Szikora Melinda jól hatástalanítja az átlövéseket, így az volt a cél, hogy távoli lövésekbe kényszerítsük a cseheket. „Néha működik, amit megbeszélünk, máskor nem. Csak a sok közös munka fogja azt eredményezni, hogy összeszokottabbak lesznek a több klubból érkező játékosok.”

„Nem Klujber volt a legjobb, hanem az egész csapat, Katrin csak besegített – mondta tréfálkozva Golovin az M4 Sportnak. – Éjszaka már a németekkel foglalkozunk. Igen, éjszaka, ez ilyen műszak.”

Közben Kácsor Gréta egy hatalmas jeges tömlővel a bokáján sántikált el a háttérben az interjúfolyosón, a Vác átlövőjére további vizsgálatok várnak a csapatszállásra visszaérve.

„Szerintem is előreléptünk védekezésben, inkább az volt a bosszantó, hogy többször is fél faultos lövésekből tudtak betalálni a csehek – mondta az ezúttal három gólig jutó Háfra Noémi.Támadásban viszont mentünk előre, az előre való játékunkkal ezúttal sem volt probléma. Már éreztem magamon némi fáradtságot a végére, de nagyon várom a németek elleni összecsapást. Lesznek ismerős arcok, meglátjuk, ki jön ki jobban belőle.”

Vámos Petrát lassan kettősemberhátrány-specialistának is kikiálthatjuk, az első félidő végén, kritikus időszakban tudott segíteni a góljaival a csapatnak.

„Láttam, hogy kivették Klujber Katrint, így több időm van egy-egyezni. Örülök, hogy tudtam lendíteni a csapaton, fontos volt, hogy betaláljunk, és előnnyel menjünk a szünetre. Az egész mérkőzés hullámzó volt, jobb és rosszabb periódusaink is akadtak. Szerencsére mindig volt valaki, aki előrelépett a kritikus pillanatokban. A védekezést egy picit jobban oldottuk meg, remélem, meccsről meccsre tovább tudunk fejlődni benne. A németek ellen a legkeményebb csata vár ránk, de állunk elébe!”

„A védekezésben éreztem némi hiányt, de ha minden meccsen olyan lesz a második félidő, mint a csehek ellen, akkor örülni fogok – mondta a 11 gólt szerző, a meccs emberének megválasztott Klujber Katrin az M4 Sportnak. – Úgy jöttünk ide a világbajnokságra, hogy minden találkozót meg akarunk nyerni. A védekezésen kicsit még csiszolni kell, de mérkőzésről mérkőzésre jobb lesz. Érzem, hogy jobban, felszabadultan kézilabdázom annál, ahogy Kumamotóban játszottam. Remélem, hogy ez így is marad, és nem lesznek hullámvölgyek sem nálam, sem a csapat teljesítményében, és ugyanígy menetelünk tovább.”

Vámos Petra egyik gólöröme (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vámos Petra egyik gólöröme (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

„Tudtuk, hogy ezen a vébén nem lesz könnyű meccsünk, mindegyiken meg kell halnunk – értékelt Lukács Viktória az M4 Sportnak. – Nem adtuk fel akkor sem, amikor a csehek feljöttek döntetlenre. A hitünk nem ment el, végig harcoltuk, és felszántottuk a pályát ezért a két pontért. Nem számítottunk rá, hogy ennyi néző lesz, nagyon jó hangulatot varázsoltak. Lelkesítenek minket, nagy szükségünk van rájuk. Csak így tovább, veretlenek maradunk, és akkor minden rendben lesz” – zárta mosolyogva Lukács.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT (Llíria)

Magyarország–Csehország 32–29 (17–15)
Llíria,
1145 néző. Vezette: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 2, Háfra N. 3, Planéta, Bordás 3, VÁMOS P. 3, Márton G. 3. Csere: Bíró B. (kapus), KLUJBER 11 (3), KÁCSOR 4, Szabó Laura, Tóth Eszter 2, Kovács Anett, Fodor Cs., Albek 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
CSEHORSZÁG: Kudlácková – Zachová 4 (3), Hurychová 2, Kordovská 3, Holanová 2, JERÁBKOVÁ 10, MALÁ 4. Csere: Rezácová (kapus), Mikulásková, Knedlíková 2, Kovárová 2, Strisková, Andrásková, Cholevová. Szövetségi kapitány: Jan Basny
Az eredmény alakulása: 8. p.: 3–3. 12. p.: 8–4. 17. p.: 10–7. 25. p.: 12–12. 38. p.:21–17. 43. p.: 24–18. 48. p.: 27–20. 55. p.: 30–23. 58. p.: 32–26.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Jan Basny:
– Jobban kézilabdáztunk, mint a Németország elleni első csoportmérkőzésünkön, ez a játék már tetszett, elégedett vagyok. A bizonytalanságból fakadó hibák viszont ezúttal is megpecsételték a sorsunkat a kifejezetten jól teljesítő magyar válogatottal szemben.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 67–43 +24 4
2. MAGYARORSZÁG 2 2 67–58 +9 4
3. Csehország 2 2 50–63 –13 0
4. Szlovákia 2 2 51–71 –20 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik