Hajdu: Ez a vereség felér egy győzelemmel

Vágólapra másolva!
2013.12.13. 19:13
null
Két nap alatt kétszer bukott el a magyar csapat, de még mindig van esély a javításra (Fotó: Mirkó István)
A magyar női kézilabda-válogatott a románok elleni mérkőzéshez képest feljavulva nagy csatára késztette a csoportgyőztes németeket, ám 27–26-ra kikapott – Hajdu János szövetségi kapitány szerint ez a vereség győzelemmel ért fel. Tomori Zsuzsanna elmondta, nem Görbicz Anita hetesén múlt, míg az is kiderült, majdnem biztos, hogy Kovacsics Anikót becserélik a nyolcaddöntőre.

Hajdu János megbízott magyar szövetségi kapitány elmondta, sok tapasztalattal szolgált a német meccs, a vereség pedig ezúttal felért egy győzelemmel:

„Remek, jó iramú, érdekes meccset vívtunk, amely sok tapasztalattal szolgált. A csehek elleni meccs után azt mondtam, az a siker felért egy vereséggel, ez a vereség viszont egy győzelemmel. Jön a hatodik meccs, amiért kijöttünk, erre jól felkészülést jelentett a mostani találkozó. Soós Vikit azért hívtam fel a sajtótájékoztatóra, mert vele gyors és dinamikus lett a csapat játéka, így Görbicznek is több lehetősége volt."

A szakember szerint készültek Susann Müllerből, aki mégis megszórt minket.

„Nagyon készültünk arra, hogy kizárjuk Müllert, mégis tizenhárom gólt lőtt, de így is sok hibára kényszerítettük, ezért viszonylag elégedett vagyok. Amivel nem, hogy rengeteg ziccert hagytunk ki, beállóból, indításból, betörésből, ami javítható. Jól mentek előre a csajok, küzdöttünk, ez már azt jelenti, hogy elindultunk a lejtőn felfelé."

Hajdu a konkrét ellenfél ismerete nélül is előretekintett a nyolcaddöntőre, elárulva, majdnem biztos, hogy Kovacsics Anikót benevezik a következő meccsre. Ha tippelnünk kellene, az egyik átlövő helyére.

„Szép feladat, ha a spanyolokkal találkozunk, de akárki jön szembe, meg tudjuk verni. Egy vagy két napunk van a felkészülésre, azokat kell felhozni, akik eddig nem igazán tudtak hozzátenni. Nem igazán érezzük Zácsik mozgásán, hogy nagyon friss lenne. Neki is javulnia kell, Tomori hasznosan játszik, de a befejezéseket illetően még nincs kihegyezve nagyon. Majdnem biztos, hogy Kovacsics Anikót nevezzük a következő meccsre.”

Hajdu ígéri, be fogjuk lőni a kihagyott ziccereket


Siti Bea úgy véli, ezen a mérkőzésen volt a legkomplexebb a mieink védekezése – a végén zártabban is le lehetett volna védeni a középső területet. A válogatott másodedzője szerint a legutóbbi két meccsen összegyűlt érzelmeket a spanyolok elleni mérkőzésen kiadhatják magukból a lányok.

„Nehéz okosat mondani, az érzelmek még jobban dominálnak, mint a tárgyilagosság vagy az objektív tények. Ezen a mérkőzésen volt a legkomplexebb a védekezésünk, megvolt a lerohanás, volt erőnk, dinamikánk – mondta Siti Bea a Sport1-nek. – Támadásban viszont a felállt fal ellen csak az első félidőben játszottunk jól, a másodikban széttördelték a játékunkat, kevés volt a jó átlövés, a betörések pedig elmaradtak. Akármennyire is fájó a vereség, erre a mérkőzésre mondhatjuk, hogy a mutatott játékra lehet építeni. Talán középen kellett volna zártabban védekezni, a fordulás után túlságosan szétszakadtunk. Az utolsó húsz percre valóban elfáradt a csapat, több kulcsjátékoson is kijött, hogy nem tudta kipihenni magát a románok elleni, szintén nagyon éles meccs után. Meg kell oldani, hogy akinek szüksége van erre, jobban beossza az erejét. A spanyolok elleni meccs jó kis küzdelem lesz, kemény védekezésre lesz szükség, támadják a falat, futós csapat, hatvan percen keresztül darál. Úgy érzem, az eredmények ellenére mindegyik meccsen jobbak vagyunk, remélem, a felgyűlt érzelmek kijönnek a nyolcaddöntőben.”

Tomori Zsuzsanna elmondta, nem Görbicz Anitra hetesén múlt a vereség, sokkal inkább a sok kihagyott zicceren.

Nem az utolsó hetesen múlt, most hatvan percig nagyon jól játszottunk. Az volt a baj, hogy amikor kettővel elmentünk, mindig eladtunk egy labdát vagy elhibáztunk egy ziccert. Ezzel fel tudtak jönni a németek, az utolsó percekben elkövettünk néhány technikai hibát. Nem a Görbén múlt, hanem azon, hogy sok ziccert kihagytunk" – értékelt Tomori.

„Készültünk Susann Müllerre, Görbe zavart is előtte, ki kell elemeznünk, miért tudott mégis ennyi gólt lőni. Így is benne volt, hogy akár három-néggyel megnyerjük a meccset. Nagyon sajnálom, de tegnaphoz képest már jobban játszottunk."

Soós Viktória úgy vélte, hamar le kell zárni a meccset.

„Jobban örülnék, ha a németeknek kellene gratulálnia. Nekünk most a következő meccsre kell koncentrálni, ha már így alakult, minél hamarabb le kell zárni ezt a vereséget, tanulnunk kell belőle, és pozitívan hozzáállni a folytatáshoz."

„Jót mosolyogtunk rajta Zsuzsival, amikor a földre vitt, nagyot harcoltam a csapattársaim ellen" - mondta érthető módon fülig érő szájjal Laura Steinbach, aki négy góllal terhelte meg a magyar kaput.

„Nagyon kemény meccs volt, az első félidőben végig futnunk kellett az eredmény után. A másodikban folyamatosan küzdöttünk, és ennek meglett az eredménye. Elképesztően boldog vagyok, hogy megnyertük a csoportot, így könnyebb ellenfél érkezik a nyolcaddöntőben" – tette hozzá az FTC balátlövője.

Heine Jensen német szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón nem győzte hangsúlyozni, hogy a csoportgyőzelem ellenére minden nulláról kezdődik.

„Nagyon jó meccset játszottuk, két kiváló csapat találkozott, aki jól ismeri egymást. A közönség egy izgalmas meccset láthatott, amely végig kiegyenlített volt, egy-két gól volt ide-oda a különbség. Nagyon elégedett vagyok, hogy ha egy kis szerencsével is, de nyerni tudtunk, amihez kellett, hogy a végén Clara kivédje Görbicz hetesét. Büszke vagyok a fiatal csapatomra, amely öt meccset tudott nyerni. Várjuk a nyolcaddöntőt, ahol minden nulláról kezdődik."

„Nagyon örülök a sikernek, forró hangulatú meccset nyertünk meg. Sok fiatal játékosunk van, akiknek ez jó lépés előre. Holnap új nap kezdődik, fel kell készülnünk a folytatásra" – fogalmazott Anja Althaus, a németek beállója.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZERBIA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
D-CSOPORT (Újvidék)
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 26–27
(16–14)
Újvidék, SZPENSZ Aréna. Vezette: C. Bonavenura, J. Bonaventura (franciák)
Magyarország: Herr O. – Kovacsicz 3, Tomori 4, Görbicz 12 (5), Szamoránsky P., Zácsik, Vincze. Csere: Kiss É. (kapus), Szekeres, Soós 2, Bulath 1, Szucsánszki 2, Vérten 2. Szövetségi kapitány: Hajdu János
Németország: Woltering – Zapf 1, S. Müller 13 (4), Althaus 5, Nadgornaja, Augsburg, Naidzinavicius 2. Csere: Krause (kapus), Lang 1, Steinbach 4, Loerper, Beier, Geschke 1. Szövetségi kapitány: Heine Jensen
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4

A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEKEN
Tunézia–Ausztrália 24–15 (12–8)
Románia–Csehország 29–23 (14–7)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Németország 5
5 152–116 +36 10
2. Románia 5 4 1 132–96 +36 8
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 143–114 +29 6
4. Csehország 5 2 3 144–135 +9 4
5. Tunézia 5 1 4 109–122 –13 2
6. Ausztrália 5 5 68–165 –97 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik