Női kézi-vb: 17 góllal nem lehet meccset nyerni - Hajdu

Vágólapra másolva!
2013.12.12. 21:22
Se ritmus, se dinamika, kevés gól, gyenge támadójáték – Hajdu János ebben látta a Románia elleni 21–17-es vereség fő okát a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon. Értékelések a meccs utáni sajtótájékoztatóról.

Hajdu János: „A románok kitűnően játszottak, mi jól védekeztünk, de 17 góllal nem lehet meccset nyerni. Nem volt ritmusunk, dinamikánk, de ők is jól védekeztek. Egy csatát elvesztettünk, de a háborút nem. Holnap támadásban javítani akarunk, de a legfontosabb a kieséses meccs lesz, amelyre, remélem, teljesen összeállunk."Hajdu János: „A románok kitűnően játszottak, mi jól védekeztünk, de 17 góllal nem lehet meccset nyerni. Nem volt ritmusunk, dinamikánk, de ők is jól védekeztek. Egy csatát elvesztettünk, de a háborút nem. Holnap támadásban javítani akarunk, de a legfontosabb a kieséses meccs lesz, amelyre, remélem, teljesen összeállunk."

Gheorghe Tadici: „Örülök a győzelemnek, nagyon sokat dolgoztunk érte, a játékosok betartották a taktikai utasításaimat. Görbicz és Tomori sok problémát okozott nekünk, és nem felejtettem el a legutóbbi meccsünket ebben a csarnokban, amikor Kiss Éva nagyon sok bosszúságot okozott nekünk. Végig hittünk a győzelemben. Ilyen közönséget szeretnék mindenhol a világbajnokságon."

Kiss Éva: „Sajnálom, hogy ilyen jó közönség előtt nem tudtunk nyerni, de remélem, holnap javítani tudunk."

„Hatvan perc óriási csata volt, a gólok száma és aránya mutatja, hogy ezúttal nagyon sok energiát fektettünk a védekezésbe, hiszen huszonegy gólt kaptunk, aminek viszont lehetett az a hátulütője, hogy a támadásra kevesebb erő maradt, mert a tizenhét szerzett gólról azt gondolom, hogy az kevés – nyilatkozta Siti Bea edző a mérkőzést közvetíti Sport Tv-nek. – A védekezésünk és a kapusteljesítmény azt teljesen jól megvolt, a visszarendeződésünk szintúgy. Támadásban úgy készültünk, hogy mindenképpen hosszabb lefolyású akciókra van szükség ahhoz, hogy ezt a román hatosfalat meg tudjuk bontani. Ezekben talán az átlövőink nem tudtak annyira érvényesülni, mint amennyire kellett volna, és sokszor a kilépő embereik mögött nem találtuk meg a beállót az üres területen. A belső keresztmozgások után a kifelé széljátékunkkal is többet tudtunk volna hozzátenni ahhoz, hogy aztán belül újra megnyíljanak a területek. Ebben nem volt folyamatos a játékunk, hogy ezekből a szélességi mozgásokból bemenni a védők közé, és abból eredményesebben szerepeljünk, akár szélső ziccerig. De az átlövésekből is hiányoltam a kellő hatékonyságot. A 41. percben elfogyott az erőnk, a lendületünk, háromgólos vezetésünknél megfogtak minket. Annak ellenére, hogy huszonegy gólt kaptunk, sok labdát szereztünk, de azokból nem tudtunk indulni, gyors, könnyű gólokat lőni, ami segíthetett volna a felállt fal ellen nem kellően hatékony támadójátékunkon. Ahogy most szomorkodni nincs időnk, úgy akkor sem ünnepelhettünk volna sokáig, ha nyerünk. Nyilván ezen kellemetlenebb túltenni magunkat, de a németek ellen nagyon fontos mérkőzés vár ránk."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik