Női kézi: váratlant húzott az Odense Háfra sérülése után

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.20. 09:22
null
Groot visszatért a pályára (Fotó: AFP, archív)
A dán női kézilabda-bajnokságban szereplő Odense a sok sérülés miatt reaktiválta Nycke Grootot, aki már pályára is lépett a szerdai, Aarhus elleni találkozón.

Mint ismert, Háfra Noémire keresztszalag-szakadás miatt hosszú ideig nem számíthat az Odense, amely nehéz helyzetbe került a sok sérülés miatt. A magyar válogatott balátlövőn kívül Mia Rej, Larissa Nusser, Dione Housheer, Helena Elver és Freja Cohrt sem bevethető, míg Lois Abbingh nemrég lett édesanya. .

Ulrik Kirkelynek így irányító és átlövő poszton mindössze három játékosa maradt (Mie Höjlund, Tonje Löseth és Trine Pedersen), ezért döntöttek úgy a klubnál, hogy rábeszélik a korábbi győri klasszist a visszatérésre.

Groot már pályára is lépett az Aarhus ellen 28–27-re megnyert szerdai bajnokin, amelyen egy gólt szerzett. Az Odense nyolc forduló után az Esbjerghez és a Herning-Ikasthoz hasonlóan egy vereséggel áll a dán ligában, a BL-ben pedig két győzelem és három vereség az eddigi mérlege az idényben.

A 150-szeres holland válogatott irányító a tokiói olimpia után fejezte be az aktív játékot, miután úgy érezte, fizikailag és mentálisan is teljesen kimerült. Utolsó klubja éppen az Odense volt, amely most reaktiválta. Groot 2015 és 2019 között erősítette a Győri ETO-t, ezalatt három Bajnokok Ligáját, négy magyar bajnokságot és három Magyar Kupát nyert a kisalföldiekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik