Női kézilabda: válogatottak hosszabbítottak Újvárosban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 16:53
null
Triscsukék maradnak Dunaújvárosban (Fotó: kohaszkezi.hu)<br />
Négy kulcsjátékosával, Bulath Anitával, Takács Dusmátával, Triscsuk Krisztinával és Vincze Melindával is két-két évvel hosszabbított a Dunaújváros női kézilabdacsapata.

Szemenyei István ügyvezető a mai sajtótájékoztatón kiemelte, az önkormányzat a délelőtti közgyűlésén elfogadta az akadémia 2014-es beszámolóját, valamint a 2015-ös szakmai és pénzügyi terveit is, ami nagyban megkönnyíti azt, hogy továbbra is a kijelölt irányban, magyar játékosokra, valamint az egyre erősödő és tehetséges utánpótlásra támaszkodva építsenek fel jövőre is egy nemzetközi kupaszereplésre képes és a honi élmezőnyhöz tartozó együttest.

„[Bulath] Anita és [Triscsuk] Krisztina esetében konkrétan előttük lebeghet az olimpiai szereplés, mivel mindketten a felnőtt válogatott tagjai, s reméljük, hogy a klubban mutatott teljesítményük ezt tovább alapozza" – mondta az ügyvezető a hosszabbítások kapcsán.

Vannak élő szerződésű játékosok, így Triffa Ágnes, Nagy Éva kapusok, valamint Azari Fruzsina, Kamper Olívia és Takács Bianka jövőre is a csapat tagjai lesznek A dunaújvárosi vezetés két konkrét távozóról számolt be egyelőre, Víg Vivien a szezon végén elhagyja a Kohász csapatát (és Debrecenben folytatja), míg Ferling Bernadett felhagy a játékkal. A csapatkapitány hivatalos búcsúztatóját augusztus 28-án, egy nagyszabású gálameccsel és ünnepi műsorral együtt tartják meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A szakvezetés eltökélt célja, hogy a fiatal játékosokat beépítse a csapatba, így Ferenczy Fruzsina, Kemény Dóra, Klujber Katrin és Grosch Vivien azok a játékosok, akik a juniorkorosztályból még nem kinőve, de már a felnőttkerettel fognak készülni a következő szezonban.

Az új igazolásokról csak az idény végén számolnak be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik