Női kézi: újabb volt FTC-játékos Siófokon – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 18:34
null
A Siófok három új játékos érkezését jelentette be (Fotó: Siófok KC)
Három játékos érkezését jelentette be hivatalos honlapján a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC: Laura van der Heijden, Tamara Horacek és Dinah Eckerle is a Balaton-partiaknál folytatja a nyártól a pályafutását.

Laura van der Heijdent aligha kell bemutatni a magyar kézilabda követőinek: a világbajnok holland jobbátlövő a 2017–2018-as idényt a Ferencvárosnál töltötte. A 29 éves játékos a zöld-fehérektől a német élvonalbeli Bietigheimhoz szerződött, ahonnan a nyáron Siófokra igazol.

„Úgy látom, hogy a Siófok az elmúlt években folyamatosan fejlődik. Nagyon erős mezőnyű EHF-kupát nyert meg tavaly és a magyar bajnokságban is remekül szerepel, ez nem kis dolog. Információim szerint nagyon profi klubról van szó, ahol a körülmények átlagon felüliek. Hogy miért fogadtam el a klub invitálását? Azért, mert a célkitűzések megegyeznek a személyes ambícióimmal. Remek játékosok alkotják a keretet és az SKC-szurkolók is nagyon szenvedélyesek. Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal. Remélem, hogy a lányok idén ki tudják harcolni a jövő évi BL-indulást. Szeretnék hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek. Örülök neki, hogy az öltözőben lesznek ismerős arcok – Szikora Melinda, Nerea Pena és Danick Snelder – és régi játszótársak. Viszont már azt is várom, hogy megismerjem a többieket. Egy játékos életében ez mindig izgalmas időszak. Azt megígérhetem, hogy száz százalékot fogok nyújtani minden alkalommal, amikor pályára lépek” – idézi a siofokkc.hu Van der Heijdent.

A másik nyári érkező a német válogatott kapus, Dinah Eckerle, aki a távozó Silje Solberg helyére jön. A 24 éves kapuvédő hét évig a Thüringer HC játékosa volt, hatszoros német bajnok lett az együttessel. 2018 nyarán a Bietigheimhoz ment, amellyel szintén bajnoki címet nyert.

„Rengeteget hallottam a Siófokról az elmúlt években. A tavalyi EHF-kupa-menetelésük lenyűgöző volt. Ambiciózusak és évről évre fejlődnek. Szeretettem volna magam Németországon kívül is kipróbálni, ez egy új szakasza lesz a pályafutásomnak. Miután találkoztam a klub képviselőivel, azonnal éreztem, hogy erre a kihívásra van szükségem. A klub céljai nagyon meggyőzőek és motiválóak. A körülmények fantasztikusak, ezt testközelből is láthattam. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A magyar bajnokság a legerősebb a világon, ez is motivált a döntésem meghozatalakor. Minél több mérkőzést szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Bízom benne, hogy jövőre a BL-ben szerepelhetünk, de azt is tudom, hogy ez még a jövő zenéje. Nem lesz számomra ismeretlen az öltöző, Danick Snelderrel játszottam már Türingiában és alig várom, hogy újra együtt küzdhessünk a sikerekért” – mondta Dinah Eckerle.

A harmadik nyári érkező, akit bejelentett a Siófok, Tamara Horacek. A 24 éves francia válogatott irányító a Metzben nevelkedett, 2017-ben igazolt a fővárosi Issyhez. Fodor János, a Siófok ügyvezetője elárulta: Horacek kifejezetten Bent Dahl kérésére érkezik.

„Amikor meghallottam a siófokiak érdeklődését, azt mondtam magamnak, hogy gyerünk, vágj bele, egy ilyen lehetőségre vártál régóta. Olyan helyre mehetek, ahol rengeteget fejlődött mind a klub, mind a csapat az elmúlt években. Mindenképpen Franciaországon kívüli lehetőségben gondolkodtam, ráadásul csupa jót hallottam barátaimtól. Szeretnék tanulni, fejlődni és egy magasabb dimenziót elérni a Siófokkal. Ismerem Aoustint és Niomblát is, így azért könnyebb lesz a beilleszkedés. Már csak pár hónap és megérkezem. Nagyon izgatott vagyok” – nyilatkozta Tamara Horacek.

A Siófok Danick Snelder szerződtetését már korábban bejelentette, és vasárnap az is eldőlt, hogy a címvédő az Odensével találkozik az EHF-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik