Yvette Broch marad a Győri ETO-nál (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Yvette Broch 2022 nyarán tért vissza Győrbe, amikor is 1+1 éves szerződést írt alá, az opciós évről most született közös döntés a játékos és a klub vezetése között. Ezzel biztossá vált, hogy a következő idénynek is három beállóval vág neki az ETO: a svéd Linn Blohm már korábban hosszabbított, míg a szülés utáni visszatérésre készülő norvég Kari Brattset eleve érvényes szerződéssel rendelkezett a soron következő évadra.

 
Yvette Broch már nem feszegeti a határait

Yvette hatalmas rutinnal rendelkezik, de az edzések és a mérkőzések mellett a csapat életének, mindennapjainak is meghatározó szereplője. Tapasztalata révén nagyszerűen tud együtt dolgozni poszttársaival, támadásban és védekezésben is hasznos tagja a keretnek. Rutinjára nagy szükség lesz jövőre is, így új vezetőedzőnkkel egyetértésben jeleztük felé az opció életbe léptetését, és örömteli, hogy ő is a folytatás mellett döntött. Biztos vagyok benne, hogy Yvette, Linn és Kari együtt magas szinten megoldják a poszt feladatait” nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klubhonlapnak

Nagyon boldog vagyok, hogy folytatódik a győri szereplésem. Győr és az ETO pályafutásom legnagyobb sikereinek helyszíne, de én még az eddigieknél is többre vágyom. Először is nagyon várom már az előttünk álló hónapokat, a szezon hajráját, ahol együtt küzdünk Ambros Martínnal a közös céljainkért. Neki nagy szerepe van abban, hogy igazi ETO-szívű játékos lettem, és nagyon hálás vagyok neki az elmúlt évek közös munkájáért. Rengeteget tanultam tőle mint játékos és mint ember is. A következő szezonról többször is nagyon jót beszélgettem Ulrik Kirkelyvel, aki egy érdekes, izgalmas koncepciót vázolt fel az új évadra. Tele vagyok energiával, nem volt kérdéses a folytatás” – kommentálta a bejelentést Broch.

A 32 éves, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes beálló először 2015 és 2018 között szerepelt Győrben. Ezután úgy tűnt, végleg felhagy a kézilabdázással, azonban majdnem két év kihagyást követően visszatért a pályára, és a Metz, valamint a CSM Bucuresti után a mostani idényt már újra ETO-mezben kezdte meg. Első időszakában két alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes lett a Győrrel.