Női kézi: Triscsuk Krisztina az idény végén befejezi a pályafutását

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 10:23
null
Triscsuk Krisztina az idény végén befejezi a pályafutását (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)
Az idény végén visszavonul a női kézilabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár irányító-átlövője, Triscsuk Krisztina – írja a klub honlapja.


A 36 éves orosz származású játékos 53 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, tagja volt a 2012-ben Eb-bronzérmes együttesnek. Magyarországra 2004-ben igazolt Oroszországból a Veszprémi Barabáshoz, majd nyolc évet töltött el Székesfehérváron, ahová 2020-ban tért vissza. Megfordult még az Érd, a Dunaújváros – EHF-kupát nyert a csapattal 2016-ban –, a Siófok, a Kisvárda és a német Thüringer HC együttesében is.

Triscsuk az NB I jelenlegi kiírásában 52 góljával a székesfehérváriak második legeredményesebb játékosa.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a számomra nagy és egyben nehéz döntést. Ha valami több mint húsz évig kitölti az életedet, azt nehéz abbahagyni. Amikor kimondtam magamnak, biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő pillanat. A testem egyszerűen már nem bírná tovább a kézilabdával járó terhelést. A sportban kitűzött céljaimat sikerült elérnem és hiányérzet nélkül tudok új terveket felállítani magamnak, most már a civil életemben – idézi Triscsukot a klub honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik