A még csak 18 éves irányító, Szabó Kitti kétéves szerződést írt alá az élvonalbeli Váchoz, amelynek kiemelt célja, hogy a tehetségeknek lehetőséget adjon. A játékos Szombathelyről érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, korábban szerepelt az ifjúsági válogatottban, jelenleg a korosztályos világbajnokságra készülő juniorválogatott tagja.

„Nagyon szimpatikus a Vác, mert erős csapat, amely ráadásul lehetőséget ad a fiataloknak. Szilágyi Zoltán edző kiváló szakember, úgy gondolom, sokat tudok fejlődni nála, az idősebb, rutinosabb játékosoktól pedig sokat lehet tanulni. Tanácsot kértem a boglári edzőimtől, hiszen mindig is számíthattam rájuk, ők is támogatták ezt a döntésem. A NEKA-nál jó helyre kerültem, mert amit a kézilabdáról tudni kell, az itt megtanulható” – mondta Szabó Kitti.

Az irányítóról a NEKA női szakágvezetőjének, Hajdu Jánosnak az a véleménye, hogy kiválóan szervez, remekül veszi észre társait, jó a gólpasszmutatója és gyors, erős közbelövéseivel gyakran eredményes, az utóbbi időben sokat javult a védekezése.