Női kézi: Stine Oftedal hosszabbított Győrben – hivatalos

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.04. 13:17
null
Oftedal eddig 745 gólt szerzett az ETO-ban (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
A 2019-ben a világ legjobb női kézilabdázójának választott Stine Oftedal szerződést hosszabbított a magyar kézilabda-bajnokságban szereplő Győri Audi ETO KC-val – írja a klub közleménye.


A norvég klasszis 2017 nyarán a francia Issy Paris Hand együttesétől igazolt a Győri Audi ETO-hoz, amelyben eddig 167 tétmérkőzésen 745 gólt szerzett. A 30 éves irányító két Bajnokok Ligája és két magyar bajnoki cím mellett három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a klubbal. Oftedal egy plusz egy évre írt alá.

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy a Győri Audi ETO KC tagja lehetek, és az is leszek a jövőben. Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt, Győrben játszhatok és hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy folytathatom ezt az álmot. A klub, a város és a szurkolók igazán különlegesek számomra. Bízom benne, hogy nemcsak idén, hanem a jövőben is szép sikereket érünk el közösen.” nyilatkozta a szerződés aláírását követően Stine Oftedal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Stine Oftedal továbbra is zöld-fehérben folytatja karrierjét. Őt senkinek sem kell bemutatni, a világ egyik legjobb játékosa, korának meghatározó sportolója. A szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások gyorsan lezajlottak és könnyen megegyezésre jutottunk a folytatást illetően, hiszen a felek akarata az első pillanattól kezdve egyezett. Stine 2017-ben csatlakozott a Győri Audi ETO KC együtteséhez, s úgy gondolom, a klubnál eltöltött eddigi elnöki pályafutásom egyik legjobb igazolását hajtottuk vele végre. Kiegyensúlyozott teljesítménye és elkötelezettsége garanciát jelent számunkra, s úgy látjuk, megtalálta a helyét Győrben – nem véletlen tehát, hogy ezennel másodszor is meghosszabbította szerződését klubunkkal. A norvég válogatottban elért sikerei mellett a Győrben eltöltött évek alatt egyéni és csapatszinten is fantasztikus magasságokba jutott, mára posztján a világ legjobb játékosának nevezhetjük. Személyiségének, szorgalmának és a kézilabda iránt mutatott alázatának is köszönhetően igazi vezéregyéniség és példakép a jövő generációi számára. A vele történő hosszabbítás kiemelkedően fontos lépés hosszútávú céljaink elérése érdekében. Örömmel jelenthetem, hogy egy plusz egy éves szerződést írtunk alá” mondta el Bartha Csaba, a klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik