Női kézi: sokkolta a norvég kapust, hogy a nyakára hozták Westert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 09:06
null
Emily Sandót nagyon meglepte, hogy új játékost igazoltak a posztjára
A német Bietigheimet a szezon végén elhagyó Tess Wester a dán Odense női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, három szezonra kötelezte el magát. A 24 éves holland válogatott kapus érkezése miatt elképzelhető, hogy Emily Sandónak távoznia kell, a még több évre érvényes szerződéssel rendelkező norvég hálóőrt teljesen sokkolta a hír.

Wester érkezésével érdekes, bár nem példa nélküli helyzet állhat elő az Odensénél, ugyanis jelen állás szerint a nyártól három válogatott kapussal számolhat majd Jan Pytlick vezetőedző. A 20-szoros norvég válogatott Emily Sandónak 2020-ig, míg a 21 éves dán válogatott Althea Reinhardtnak 2021-ig van szerződése az Odensével.

„Azt kell mondjam, egy kicsit sokkolt a hír – idézi Sandót a dán Tv2. – Egy nappal a bejelentés előtt közölték velem, előtte semmit nem tudtam róla, szóval eléggé csalódott vagyok. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy szépen zárjuk a szezont, és bizonyítsam, hogy elég jó vagyok. Három kapus kicsit sok egy csapatban, nem egyszerű elosztani közöttük a játékidőt. Meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek. Érvényes szerződésem van az Odensével, de ott az esély, hogy máshol folytassam.”

A dán klubnál ugyanis közölték Sandóval, hogy nyugodtan nézzen szét a piacon, és ha talál magának olyan csapatot, amely a kedvére való, akkor távozhat.

„Ott volt a lehetőség, hogy megszerezzük Westert, és ezt mi nem akartunk elmulasztani mondta Pytlick. – Ugyanakkor két kapussal szeretnénk dolgozni a következő szezonban, így valakitől meg kell válnunk. Egyeztettünk Sandóval, ahol elmondtuk neki, nyugodtan keressen magának új kihívást. Természetesen mi sem tagadjuk, hogy érvényes szerződése van a klubbal, de szívesen elengedjük, ha talál magának új csapatot.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik