Női kézi: Semmi sem lephet meg – Rasmussen reagált a leváltására

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 17:58
null
Kim Rasmussen nem tört össze attól, hogy nem ő utazhat az olimpiára a montenegrói válogatottal (Fotó: AFP)
Bár Montenegró női kézilabda-válogatottja kijutott a tokiói olimpiára, a helyi szövetség mégis leváltotta a szövetségi kapitányt, Kim Rasmussent. A 48 éves tréner – aki korábban a magyar női nemzeti csapat kispadján is ült – a dán TV2-nek mesélt a változtatásról.

 

Amint arról már hétfőn beszámoltunk, a Montenegrói Kézilabda-szövetség nem hosszabbította meg Kim Rasmussen szerződését, az olimpián a dán szakember helyett segítője, a jelenleg a Buducsnoszt Podgoricát edző Bojana Popovics fogja irányítani a balkáni ország válogatottját.

„Ebben a sportágban semmi sem lephet meg igazán. Nem foglalkozom sokat ezzel. Természetesen nagyon szerettem volna részt venni az olimpián, a sportban mindenkinek ez az álma. De most nem így alakult, nem rágódhatok ezen” – nyilatkozta Kim Rasmussen a dán TV2-nek.

„Nem élem meg annyira drámaian a helyzetet. Rövid távú szerződést kötöttem Montenegróval, nem sokkal az Európa-bajnokság előtt vettem át a feladatkört. Hosszúnak nem mondható, de azt hiszem, sikeres volt a közös utunk, most viszont azt szeretnék, ha Bojana Popovics folytatná a feladatok elvégzését” – mondta el Rasmussen, aki elismerően beszélt utódjáról, legendának nevezve őt.

A dán szakvezető hétfőn értesült a búcsúról szóló döntésről, miután több napos folyamatos párbeszédet folytatott a szövetséggel. Amint a dán televízió hírportáljának elmondta, bár bosszantja, hogy nem lehet ott az olimpián Montenegró válogatottjával, megbecsüli azt az időt is, amit a kispadon tölthetett.

A korábban lengyel és magyar válogatottat, valamint a CSM Bucuresti-et és a Lublint is edző Kim Rasmussen egyelőre nem tudja, hol folytatja karrierjét.

„Majd az idő eldönti, mi lesz” – zárta szavait a dán tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik