Női kézilabda: Romániába távozik a Siófok légiósa – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 12:15
null
Andjela Janjusevics a román bajnok kedvéért hagyja el az SKC-t (Fotó: Dömötör Csaba, archív)<br />
Decembertől a román bajnok Rapid Bucuresti csapatát erősíti a szerb jobbátlövő, Andjela Janjusevics – jelentette be hivatalos oldalán a magyar női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő Siófok KC.

 

„Andjela az Európa-bajnokság után, Siófokra visszatérve személyesen jelezte felénk, hogy kapott egy megkeresést a bukaresti Rapidtól. Elmondta, hogy sokat gondolkodott,ésélni szeretne a lehetőséggel. Egy remek játékosról, egy nagyszerű emberről beszélünk, akivel mindig is különleges volt a kapcsolatunk. Szezon közben senkitől sem akartunk megválni, deúgyéreztük, hogy egy ilyen lehetőség tükrében nem gördíthetünk akadályt a távozása elé, így elfogadtuk a döntését. Endzsi számára mindig lesz hely az SKC családban, sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz” – idézi a klub honlapja Fodor János klubvezetőt.

Andjela Janjusevics
2016 és 2020 között szerepelt először a Siófok KC-ban. A 2020–2021-es évadban a román élvonalban szereplő Gloria Buzau játékosa volt, innen tért vissza egy szezonnal később, hogy megkezdje második „regnálását” az SKC-ban. A szerb átlövő a jelenlegi idényben 6 tétmérkőzésen 34 találatot jegyzett, összességében pedig 349 góllal Aszma el-Gaui (359) mögött a klub történetének tizenkettedik legeredményesebb játékosa lett.

Életem és pályafutásom talán legnehezebb döntését kellett meghoznom az elmúlt napokban. Váratlanul jött egy olyan lehetőség, amit hosszas gondolkodás után úgy éreztem, hogy meg kell ragadnom. Minden kézilabdázó álma az, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson. Esetemben is ez volt a döntő faktor. Másrészről viszont nagy szomorúságot érzek, mert itt kell hagynom az SKC-t. Nem tudok tovább harcolni azért a klubért, amely mindent megadott nekem és nagyon sokat jelent számomra. Két periódus összesen több mint hat éve után távozom, rengeteg emlékkel, élménnyel és tapasztalattal. Úgy érzem, hogy az itt eltöltött idő alatt felnőttem és mind emberileg, mind játékosként sokat tudtam fejlődni" – nyilatkozta a klub honlapjának Janjusevics.

A Siófokról távozó légiós Bukarestben a magyar válogatott balszélső, Korsós Dorina csapattársa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik