Kézi: Rasmussen nem retten meg a BL-kíhívástól Bukarestben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 14:36
Hétfő este hivatalosan is bemutatták Kim Rasmussent mint a román CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának új vezetőedzőjét. A dán szakember egyelőre az idény végéig kötelezte el magát, és párhuzamosan megtartja a lengyel válogatott szövetségi kapitányi posztját is.

Rasmussen honfitársát, a HCM Baia Mare ellen elvesztett Szuperkupa-mérkőzés után menesztett Mette Klitet váltja a tisztségben. A lengyel válogatott kapitányát hétfőn, egy nappal 43. születésnapja előtt mutatták be a CSM-nél.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek. A lengyel válogatottnál is folytatom a munkámat, még ha ez minden bizonnyal álmatlan éjszakákat is fog okozni" – mondta Rasmussen, aki még soha nem irányított csapatot a Bajnokok Ligájában.

„Ez lesz a debütálásom ebben a fontos sorozatban, de bízom benne, hogy a nemzetközi tapasztalatom segíteni fog. Nem félek a kihívástól. Az első meccsünket a Lublin ellen játszzuk, ami nagy előny, mert jól ismerem őket."

Az első tétmérkőzés azonban a román bajnokságban vár rá, hétfőn az ASC Corona Brasov lesz az ellenfél. Constantin Caliman, a CSM ügyvezető igazgatója a bemutatáskor elmondta, a pályára lépést megtagadó Mayssa Pessoa, valamint a Klittel együtt elküldött Jekatyerina Vetkova számára is lehet még visszaút a csapathoz. A fizetésbeli elmaradásokat pedig várhatóan a közeljövőben rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik