Női kézi: „Olykor mintha robotok lennénk” – Amorim utolsó szerződése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.29. 08:59
null
Amorim 2021-ig írt alá Győrben (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/champsport.international.sport.agency/">Champsport Agency</a>)
A Győri Audi ETO KC átlövője, Eduarda Amorim az őt képviselő ügynökség Facebook-oldalán adott hosszabb interjút a pénteken bejelentett szerződéshosszabbítása kapcsán. A brazil világklasszis többek között beszélt a pályafutását szüneteltető csapattárs, Yvette Broch esetéről, és megerősítette, tervei szerint a mostani volt az utolsó szerződés, amelyet aláírt pályafutása során.

Harminckét évesen jó fizikai állapotban érzem magam. Másrészt nagy önbizalmat ad a folytatáshoz legutóbbi Bajnokok Ligája-döntő – indokolta a 2021-ig szóló hosszabbítást a ChampSport menedzseriroda Facebook-oldalán Eduarda Amorim. – Az is sokat számít, hogy nagyon jó az atmoszféra Győrben, a szívemhez nőtt a város, ez a közeg, a csapattársak. Szeretnék tovább álmodni a Győrrel, újabb győzelmeket elérni a Bajnokok Ligájában, és hát lesz még egy olimpia is az elkövetkezendő években.”

Beszélt arról is, hogy az olimpiai érem még hiányzik a gyűjteményéből, ami nagy álma, de azt most nem tartja reális célkitűzésnek, ellenben az ötödik BL-győzelmet, immár Danyi Gábor vezetésével nagyon is.

Ez egy új helyzet, és ez egy új szezon. Kicsit új stílusra, talán még gyorsabb játékra törekszünk és az új stílus elsajátításához idő kell, de nagyon hiszek abban a munkában, amit végzünk, és hiszek abban, hogy ismét megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját” – mondta az edzőkérdés kapcsán, majd kérdésre válaszolva Yvette Broch döntéséről is beszélt, mint ismert, a holland beálló fáradtságra hivatkozva szünetelteti a pályafutását.

Kimerítő tíz éven keresztül minden szezonban ugyanazon a szinten teljesíteni, minden sorozatnak, minden egyes meccsnek úgy neki vágni, hogy győzni kell. Viccesen azt is mondhatnám, hogy olykor már robotoknak érezhetjük magunkat, de az élsport ilyen. Átérzem Yvette helyzetét, megértem a döntését. Szerencsére én eddig mindig találtam motivációt, ami erőt adott a folytatáshoz, nagyon szeretek kézilabdázni, és nem érzem még, hogy abba kellene hagyjam – fogalmazott Amorim, aki az interjú végén a hosszabb távú jövőt is érintette. – Úgy tervezem, hogy a mostani az utolsó szerződésem, utána már a családalapítás kerül előtérbe. Persze, sok mindent hozhat még az élet, de most úgy tervezem, ha a mostani szerződésem lejár, akkor befejezem.

A teljes interjú itt olvasható:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik