Női kézi olimpiai sel.: Volt bennem némi drukk – Szucsánszki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 19:57
null
Szucsánszki Zita is izgult az elején (Fotó: Török Attila)
Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy látta, bemelegítésnek jó volt a kazahok ellen 27 góllal megnyert mérkőzés a győri olimpiai selejtezőn, de a lényeg csak most kezdődik. A debütáló Kovács Anettben és a 2017 vége után a nemzeti csapatba visszatérő Szucsánszki Zitában is volt némi drukk a mérkőzésen.

„Az első öt-hat perc nem tetszett, de ez természetes, mert volt bennünk egy »vizsgadrukk«. A legvégén meg azért kértem időt, mert ekkora különbségnél hajlamos egy csapat csak a góllövésre koncentrálni, és nekünk nagyon fontos, hogy a védekezést amennyire és ameddig lehet, feszesen tartsuk. El tudtuk osztani a terhelést, nem volt olyan játékos, aki gyengén teljesített volna, ellenben több kellemes meglepetés akadt. Bemelegítésnek jó volt, de a lényeg innentől jön!” – értékelt Elek Gábor szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt.

A válogatotthoz a rajt előtt csatlakozó ferencvárosi edző hozzátette, Görbicz Anitával folyamatosan figyelték a játékosok adatait, ennek fényében is forgatták a csapatot. Danyi Gáborral közösen megnézik az orosz–szerb meccs első félidejét, majd a szállodába visszatérve már ezt felhasználva folytatják a szerbek elemzését a szombati napra. „Hosszú lesz az este” – összegzett a kapitány.

A meccsen debütáló jobbszélső, Kovács Anett bevallotta, izgulós típus, ami rányomta a bélyegét első válogatott meccsére.

„Az elején nagyon izgultam, látszódott is a teljesítményemen. A második félidőben össze tudtam szedni magamat, a többiek is biztattak, ekkor már a helyzeteimet is tudtam értékesíteni. Nem gondoltam, hogy ilyen nagy lesz a különbség, de örülök, hogy ennyi lerohanásgólt lőttünk.”

Ferencvárosi csapattársa, Szucsánszki Zita már sokkal rutinosabb nála, de az irányító is elég hosszú idő után tért vissza a nemzeti csapatba, ugyanis legutóbb a 2017-es vb-n ölthette magára a válogatott szerelést.

„Bevallom, így »öreg« fejjel is picit izgultam, volt bennem egy kis drukk – kezdte egy mosoly kíséretében. – Az elején türelmetlenek voltunk védekezésben, és nem találtuk a távolságokat. Utána ebben feljavultunk, és tudtunk gyors gólokat lőni. Örülök, hogy egy könnyebb ellenféllel kezdtünk, és hangoltunk a szerbekre. Holnap még jobb védekezésre lesz szükségünk!”

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 46–19 (20–8)
Győr Audi Aréna, zárt kapuk mögött. V:
Nastase, Stancu (románok)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – LUKÁCS V. 7, Klujber 6 (2), Tomori, Kisfaludy 2, Kovacsics 4 (2), Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Szöllősi-Zácsik 4, SZUCSÁNSZKI 1, KISS N. 5, HELEMBAI F. 5, Csiszár-Szekeres, Háfra N. 4, Kovács Anett 2, Schatzl Nadine 3. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
KAZAHSZTÁN: Pojlova – Pupcsenkova 2, Hargyina 1, Polujanko, Abilda 3 (2), Alekszandrova 5, Kolotyinszkaja. Csere: Ajtenova (kapus), Pikalova, Sztyepanova 4, Dzsumagyilova 3 (1), Szeitkasszim, Szerikbajeva, Zvjagina 1. Szövetségi kapitány: Jevgenyij Siskin
Az eredmény alakulása. 4 p.: 3–1. 13. p.: 7–6. 18. p.: 12–6. 22. p.: 15–8. 33. p.: 22–10. 41. p.: 31–11. 48. p.: 37–13. 51. p.: 38–16. 55. p.: 43–17
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

A csoport másik mérkőzésén
Orosz csapat–Szerbia 29–24 (17–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik