Női kézi olimpiai sel.: kulcsmeccs a szerbek ellen az olimpiáért

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 10:21
null
A kazahok ellen mindenki felvehette a ritmust (Fotó: Török Attila)
Szerbia ellen folytatja szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a hazai rendezésű olimpiai selejtezőn (kezdés: 17.30, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Amennyiben nyer Elek Gábor csapata, akkor 2008 után újra ott lehet nemzeti csapatunk az ötkarikás játékokon.

Kis túlzással az egész olimpiai ciklus munkája egy mérkőzésbe sűrűsödik bele, a szerbek elleni selejtező tétje ugyanis a kijutás lesz. A mieink önbizalom-növelő, 27 gólos győzelemmel kezdték a győri tornát a kazahok ellen, míg a szerbek szoros meccset játszottak az olimpiai címvédő oroszokkal.

„Nem akarom megbántani az ellenfelet, de a torna érdemi része most kezdődik nekünk” – hangsúlyozta Elek Gábor szövetségi kapitány a pénteki győzelmet követően. A szakember utána Danyi Gáborral együtt megnézte az orosz–szerb meccs első félidejét, majd a hotelbe visszatérve folytatták a felkészülést a szombati ütközetre.

Merthogy nagy küzdelemre van kilátás, arra mérget lehet venni, a szerbek ugyanis az életben maradásukért fognak harcolni.

„Hat óráig azt sem tudtunk, hogy játszhatunk-e. Ez természetesen kihatott a teljesítményünkre. Az egész napot a hotelszobáinkban töltöttük, csak negyed hétkor hagyhattuk el őket”mondta a szerbeket irányító Ljubomir Obradovics, utalva arra, hogy küldöttségükből ketten is pozitív PCR-tesztet produkáltak a csütörtök esti megérkezéskor, így sokáig az oroszok elleni meccs megrendezése is kérdéses volt.

„Ennek ellenére a mérkőzés nagy részében jól játszottunk, 22–21-nél egy gólra feljöttünk, de utána könnyű gólt kaptunk. Gond volt a koncentrációnkkal, több helyzetet kihagytunk, ezen a szinten ez nem fér bele, az oroszok megbüntették. A program nem nekünk kedvez, az oroszok után a házigazdával találkozunk. De nem adjuk fel, legyőzzük a magyarokat, és megyünk az olimpiára!” – adta ki a jelszót a szerb kapitány, aki úgy tűnik, szereti a hangzatos kijelentéseket.

Nem érdemes kiindulni a tavalyi Eb-n ellenük aratott magabiztos győzelemből, akkor ugyanis eléggé leharcoltan érkeztek meg a találkozóra, igaz, most is a mieink lehetnek elméletben a pihentebbek, bár ekkora tétnél ez már valószínűleg nem számít.

A szerb válogatott még nem járt olimpián, és a magyar keretből is csak Tomori Zsuzsannának vannak emlékei a legutóbbi, pekingi szereplésünkről.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT (GYŐR), 2. FORDULÓ
17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vezeti: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
20.30: Orosz csapat–Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
V: Hamidi, Belkiri (algériaiak)

ELLENFÉLNÉZŐ: SZERBIA
Olimpia:
nem vett részt
Vb: 2. (2013), 6. (2019) – 4 részvétel
Eb: 4. (2012), 9. (2016) – 8 részvétel
Magyar mérleg ellene: 6 mérkőzés, 4 győzelem, 2 vereség, 202–179-es gólkülönbség
Legutóbb egymás ellen:  Eb-csoportmérkőzés, 2020. december 6., Kolding. Magyarország–Szerbia 38–26 (20–11)
Legjobb magyar dobók: Szöllősi-Zácsik 10, Lukács V. 6, Schatzl Nadine 5

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Kazahsztán–Magyarország 19–46 (8–20)
Orosz csapat–Szerbia 29–24 (17–13)

A TOVÁBBI PROGRAM)
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30:Magyarország–Orosz csapat (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZERBEK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők:Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók:Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók:Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria),
Balátlövők:Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők:Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Tartalékok: Szikora Melinda (Siófok KC), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

A SZERB VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Krisztina Graovac (Bayer Leverkusen – Németország), Jovana Riszovics (Krim Ljubljana – Szlovénia), Katarina Tomasevics (Szombathelyi KKA – Magyarország)
Jobbszélsők: Katarina Krpezs-Slezák (Rosztov-Don – Oroszország), Zseljka Nikolics (Ramnicu Valcea – Románia), Dijana Stevin (HBC Celles-sur-Belle – Franciaország)
Jobbátlövők: Marina Dmitrovics (Braila – Románia), Jelena Lavko (Baia Mare – Románia), Jelena Trifunovics (Ramnicu Valcea – Románia)
Irányítók: Krisztina Liscsevics (Ramnicu Valcea – Románia), Tamara Radojevics (Békéscsaba – Magyarország)
Beállók: Dragana Cvijics (CSM Bucuresti – Románia), Jovana Milojevics (Zaglebie Lubin – Lengyelország), Szladjana Pop-Lazics (Brest Bretagne Handball – Franciaország)
Balátlövők: Jovana Jovovics (Budaörs – Magyarország), Jovana Kovacsevics (Baia Mare – Románia), Jovana Sztoiljkovics (Chambray Touraine Handball – Franciaország)
Balszélsők: Milosevics Tímea (Kisvárda – Magyarország), Szanja Radoszavljevics (Váci NKSE – Magyarország), Dijana Radojevics (Magura Cisnadie – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik