Női kézi: Felszabadultan kell játszanunk a szerbek ellen – Háfra

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 19:29
Magabiztos győzelemmel kezdte a győri olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott. A kazahok elleni 46–19-es diadal után Csiszár-Szekeres Klára és Háfra Noémi értékelt.

Csiszár-Szekeres Klára a következőket mondta.

„Ez a meccs kezdésnek mindenképpen jó volt, hiszen gyakorolhattuk azt, amit az edzéseken megbeszéltünk. Nyilván a meccs végén kicsit kiengedtünk, kaptunk olyan gólokat, amiket nem kellett volna, de ettől függetlenül komolyan vettük a találkozót. Ebből lehet építkezni, nagyon készülünk a holnapra, s bízom benne, hogy a szerbek ellen meglesz a megfelelő tempónk.”

Hozzátette, mindenki igyekezet koncentrált lenni, de nem volt könnyű, mert a kazahok játéka teljesen más, mint amit megszoktunk. Amit megbeszéltek, ahhoz viszont tartották magukat, és mindenki megkapta a kellő játéklehetőséget. Azt is elmondta, valószínűleg este még belenéznek az orosz–szerb mérkőzésbe.

„Eddig is néztünk már videókat a szerbekről, fizikailag mindenképpen jó állapotban vannak, fel vannak építve. Olyan mérkőzés után lesznek, ahol sok és kemény ütközések várhatók, így védekezésben nekünk is rá kell tennünk még egy lapáttal, ezzel tisztában vagyunk.”

Csiszár-Szekeres Klára szerint védekezésben még keményebbnek kell lenniük a szerbek ellen (Fotó:Török Attila)
Csiszár-Szekeres Klára szerint védekezésben még keményebbnek kell lenniük a szerbek ellen (Fotó:Török Attila)

Háfra Noémi azzal kezdte, hogy szerencsére a hátsérülése nem hátráltatta a kazahok elleni mérkőzésen, egyáltalán nem érzett fájdalmat. De ha érzett is volna, úgy ment neki ennek a hétvégének, hogy 120 százalékot szeretne teljesíteni.

„Nagyon jó a hangulat a válogatottnál, az elmúlt napokban mindent átbeszéltünk, begyakoroltunk, s bár most csak erre a meccsre koncentráltunk, már a további kettőre is készültünk. A mai mérkőzés előtt arra gondoltam, hogy két éve junior-vébét nyertem, most meg már az olimpiáért küzdök – és ahogy kimondtam, meg is hatódtam picit, mert ezért dolgoztam. Igen, a holnapi meccs nehéz lesz számunkra, de felszabadultan kell játszanunk, élvezni a kézilabdát, úgy gondolom, ennyi a titok. Meg persze a munka, amit eddig elvégeztünk. A kazahok elleni győzelem minden esetre felszabadítóan hatott ránk.”

Azt is elmondta, a szerbeknek azért minden taktikai elemet nem fedtek fel, van még más is a tarsolyban, ami sikerhez vezethet ellenük. Illetve a koncentráció mértékét is fokozniuk kell. A kazahok elleni találkozó legnagyobb pozitívumaként azt említette meg, hogy nagyon jól dolgoztak együtt csapatként.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 46–19 (20–8)
Győr Audi Aréna, zárt kapuk mögött. V:
Nastase, Stancu (románok)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – LUKÁCS V. 7, Klujber 6 (2), Tomori, Kisfaludy 2, Kovacsics 4 (2), Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Szöllősi-Zácsik 4, SZUCSÁNSZKI 1, KISS N. 5, HELEMBAI F. 5, Csiszár-Szekeres, Háfra N. 4, Kovács Anett 2, Schatzl Nadine 3. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
KAZAHSZTÁN: Pojlova – Pupcsenkova 2, Hargyina 1, Polujanko, Abilda 3 (2), Alekszandrova 5, Kolotyinszkaja. Csere: Ajtenova (kapus), Pikalova, Sztyepanova 4, Dzsumagyilova 3 (1), Szeitkasszim, Szerikbajeva, Zvjagina 1. Szövetségi kapitány: Jevgenyij Siskin
Az eredmény alakulása. 4 p.: 3–1. 13. p.: 7–6. 18. p.: 12–6. 22. p.: 15–8. 33. p.: 22–10. 41. p.: 31–11. 48. p.: 37–13. 51. p.: 38–16. 55. p.: 43–17
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

A csoport másik mérkőzésén
Orosz csapat–Szerbia 29–24 (17–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik