Női kézi: olimpiai ezüstérmes mester ül a szlovén kispadra

Vágólapra másolva!
2021.04.02. 19:43
null
Dragan Adzsics veszi át a szlovén női kézilabda-válogatott irányítását (Fotó: AFP)
A montenegrói női kézilabda-válogatottat Európa-bajnoki címig és olimpiai ezüstéremig vezető Dragan Adzsics lett a szlovén hölgyek szövetségi kapitánya, miután a korábbi mester, Uros Bregar két héttel a világbajnoki selejtező előtt váratlanul lemondott.

 

A Szlovén Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján közölte, Dragan Adzsicst nevezte ki a női válogatott új szövetségi kapitányaként. A montenegrói mester hazája nemzeti együttesével ezüstérmet nyert a 2012-es londoni olimpián, ráadásul ugyanabban az esztendőben Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett. Kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát: a Buducsnoszt Podgoricát 2012-ben és 2015-ben vezette Európa trónjára.

„Remek kihívás elé nézek azzal, hogy irányíthatom a szlovén válogatottat – nyilatkozta Adzsics a szervezet oldalán. – Rendkívül motivált vagyok, eközben megbecsültnek is érzem magam. Karrierem során számos remek szlovén szakemberrel dolgoztam együtt, szóval rengeteg információm van a csapatról. Kijelenthetem, minőségi együttesről van szó. A tőlem telhető legtöbbet teszem meg annak érdekében, hogy kiemelkedő eredményeket érjenek el a lányok.”

Adzsics már a 15 nap múlva esedékes világbajnoki selejtezőn, Izland ellen debütálhat a szlovén kispadon.

A kapitányváltásra egyébként amiatt volt szükség, mert a korábbi mester, Uros Bregart váratlanul lemondott.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2021
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSAI

MAGYARORSZÁG–Olaszország
Törökország–Oroszország
Csehország–Svájc
Szlovénia–Izland
Szlovákia–Szerbia
Ukrajna–Svédország
Ausztria–Lengyelország
Románia–Észak-Macedónia
Portugália–Németország
Montenegró–Fehéroroszország

Az első mérkőzéseket (április 16–17-én) az elöl álló válogatott otthonában, a visszavágókat (április 20–21-én) fordított pályaválasztással rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik