Női kézi: „Nincs kőbe vésve, hogy ha dohányzol, nem győzöl”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 11:02
A Sport Tv Kezeket fel! című műsorának stábja ellátogatott az Eb-selejtezőket vívó magyar női kézilabda-válogatott edzésére, amelyen interjút készített a szövetségi kapitánnyal, Kim Rasmussennel. Szóba került a dohányzás, a közösség és a harcos hozzáállás is.

„Úgy gondolom, hogy egy profi sportolónak minden esetben arra kell törekednie, hogy a maximumot hozza ki magából, és az vitathatatlan tény, hogy a dohányzás nem segít ebben. De ez is az élet része, és nincs kőbe vésve az sem, hogy ha dohányzol, akkor veszítesz, ha nem, akkor győzöl. Ez csak az én véleményem, vagyis, ha profi vagy, biztosan nem segít a legjobb teljesítmény elérésében, de felnőtt emberekről van szó, akik tisztában vannak a felelősségükkel is. A küzdelem, a harcos hozzáállás az edzéseken, az egészen más ügy. Szeretem és elvárom, hogy így dolgozzanak a játékosaim, mert tudom, szükségük van rá. És persze fontos az egyensúly is, hogy amikor kilépnek a kézilabdázó szerepéből, értsenek szót egymással, és figyeljenek egymásra” – mondta Rasmussen.„Úgy gondolom, hogy egy profi sportolónak minden esetben arra kell törekednie, hogy a maximumot hozza ki magából, és az vitathatatlan tény, hogy a dohányzás nem segít ebben. De ez is az élet része, és nincs kőbe vésve az sem, hogy ha dohányzol, akkor veszítesz, ha nem, akkor győzöl. Ez csak az én véleményem, vagyis, ha profi vagy, biztosan nem segít a legjobb teljesítmény elérésében, de felnőtt emberekről van szó, akik tisztában vannak a felelősségükkel is. A küzdelem, a harcos hozzáállás az edzéseken, az egészen más ügy. Szeretem és elvárom, hogy így dolgozzanak a játékosaim, mert tudom, szükségük van rá. És persze fontos az egyensúly is, hogy amikor kilépnek a kézilabdázó szerepéből, értsenek szót egymással, és figyeljenek egymásra” – mondta Rasmussen.

Emellett szóba került az is, miért fontos, hogy jó közösség legyen egy csapatnál. „Sok esetben ez a kulcsa mindennek, ha bajnok akarsz lenni, azt csak a csapatoddal együtt tudod elérni. Egy-egy meccset ugyan meg lehet nyerni egyéni klasszis teljesítményekkel, de a tartós sikerhez jó hangulat és jó közösség kell. Mindenkinek meg kell találnia a saját szerepét a pályán és azon kívül is. Ezen dolgozunk, ezt próbáljuk kialakítani.”

A teljes beszélgetést a szeptember 29-én 20 órától jelentkező Kezeket fel! című műsorban láthatják a nézők a Sport1-en. A kapitány mellett interjút ad a visszavonuló Iváncsik Tamás, és kiderül, hogyan boldogul egy autós teszten a Mol-Pick Szeged kiválósága, Balogh Zsolt. A női kézilabda-válogatott soron következő, Fehéroroszország elleni Eb-selejtezőjét október elsején 13 órától a Sport1 közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik