Női kézi: Nerea Pena ajánlásával igazolt a Vipers

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 14:06
null
Lysa Tchaptchet (balra) elsősorban védekezésben jeleskedik (Fotó: AFP)
A 19 éves spanyol válogatott beálló, Lysa Tchaptchet a BL-címvédő Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását – írja a norvég bajnok közleménye.

A Ferencvárosban korábban hét, Siófokon egy évet játszó Nerea Pena javaslatára szerződtetett beállót a Vipers Kristiansand. A 19 éves Lysa Tchaptchet a spanyol Elchétől érkezik a norvég klubhoz, amelyben honfitársa mellett Tomori Zsuzsanna csapattársa is lesz.

„Fontos megjegyezni, hogy Lysa csupán tizenkilenc éves. Játszott már a spanyol válogatottban, de tapasztalatlan, valószínűleg némi időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon az új bajnoksághoz és a Bajnokok Ligájához. Támadásban és védekezésben is bevethető, de különösen utóbbiban jeleskedik. Valójában Nerea Pena ajánlotta őt. Őszintének kell lennünk, nem volt róla sok információnk, de amit a felvételeken láttunk, az nagyon ígéretesnek tűnt. Hiszünk benne, hogy Lysa rövid és hosszú távon is fontos tagja lesz a klubnak” – mondta el Ole Gustav Gjekstad, a Vipers vezetőedzője.

A BL-címvédőjének azért is volt fontos egy beálló szerződtetése, mivel Heidi Löke október elején jelentette be, hogy gyermeket vár.

Mint ismert, a Vipers a Győri Audi ETO-val szerepel egy BL-csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik