Mint ismert, a Bajnokok Ligája legutóbbi budapesti négyes döntőjében szereplő csapatok közül a Rosztov-Don és Győri ETO sem vállalta az indulást, míg a Vipers Kristiansandnak vízumproblémák miatt kellett visszalépnie. Az IHF ezután a Metzet kereste meg, de a franciák ekkor egy felkészülési tornán vesznek részt.

A mostani bejelentés értelmében így európai csapat nélkül rendezik a Super Globe-ot. A tornára augusztus 1. és 4. között kerül sor Vuhsziban, két kínai csapat (a Chinese National Club és a Csiangszu) mellett Afrikából a hagyományosan a kontinens legjobb klubjának számító angolai Primeiro de Agosto, Ázsiából a bajnok kazah Kajszar (sem dél-koreai, sem japán, sem kínai csapatok nem vettek részt a sorozatban), Óceániából az ausztrál University of Queensland, Dél- és Közép-Amerikából a brazil Concórdia indul, Észak-Amerika és a karibi térség képviseletében pedig az amerikai New York City Team Handball. Európai csapat híján a japán Omron kapott még szabadkártyát.

Augusztus elsején lesznek a negyeddöntők, 2-án az elődöntők és a helyosztók, 4-én az éremcsaták és a további helyosztók.

Az utazás és a szállás költségeit az IHF állja, a győztes 20 ezer dollár (nagyjából 5.5 millió forint) jutalomban részesül. Az első női Super Globe rendezése része annak a folyamatnak, amelynek a végén 2022-ben Kína a verseny történetében először egyszerre megnyerné az Ázsiai Játékok férfi és női kézilabdatornáját, míg a 2024-es olimpián már ott lenne a legjobb nemzetek között.