Női kézi: nem folytatja a munkát Rasmussen segítője a válogatottnál

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.07.18. 10:25
null
Kristian Kristensen (balra) nem folytatja a női válogatottnál (Fotó: Nemzeti Sport)
Változás lesz a magyar női kézilabda-válogatott szakmai stábjában, ugyanis Kim Rasmussen szövetségi kapitány segítője, Kristian Kristensen új munkát kapott Dániában, amivel már nem tudja összeegyeztetni a nemzeti csapatnál ellátott feladatait.

Kristensen az elmúlt idény végéig a Herning-Ikast női csapatát irányította, azonban a következő kiírásban már a dán férfibajnokságban szereplő Ribe-Esbjerg szakmai stábjában fog dolgozni a vezetőedző Lars Walther segítőjeként. A 45 éves Kristensennek nem lesz új terep a férfimezőny sem, ugyanis korábban dolgozott a Nordsjaelland és a Ringsted csapatánál is.

Az új feladata azonban hatással van a magyar női válogatottnál végzett munkájára. Kim Rasmussen három évvel ezelőtt kérte meg, hogy erőnléti edzőként és videoelemzőként csatlakozzon a mieinkhez, azóta hatékony stábként dolgoztak együtt Siti Beával és Bakos Istvánnal kiegészülve.

A férfiak versenynaptára nem összeegyeztethető a női válogatott programjával. Amikor abbahagytam az Ikastnál, új főállású munkát kerestem, így nagyon örültem a Ribe-Esbjergnél felajánlott lehetőségnek. Három szép évet töltöttem el a magyar válogatottnál, nem győzök hálás lenni a magyar szövetségnek és nem utolsósorban Kim Rasmussennek, aki éppen egy izgalmas generációváltást vezényel le a csapatnál. Minden tiszteletem Kimnek, a stábnak, a játékosoknak és a világ legjobb szurkolóinak!” – írta megkeresésünkre Kristensen.

Rasmussen mindehhez annyit tett hozzá, hogy egyrészt sajnálja barátja távozását, ugyanakkor örül az új lehetőségének. A közeljövőben átgondolják, mi lenne a legjobb a válogatottnak, szükség van-e új stábtagra, de nem szeretnék elsietni a döntést. A válogatott tagjainak egyébként 19-től 26-ig összetartása lesz a törökországi Belekben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik