Női kézi: Néhány éven belül BL-t kellene nyerni – Kubatov Gábor

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 10:41
null
Kubatov Gábor szerint elérhető a BL-győzelem az FTC női kézilabdázóinak a következő években (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros női kézilabdacsapatának céljairól is beszélt Kubatov Gábor, az FTC elnöke az ulloi129.hu oldalnak adott interjújának második részében.


„Néhány éven belül BL-t kellene nyerni. Most volt egy ügyvezetőváltás, lassan a szakmai háttérben is lesznek változások, a kézilabdánál talán szokatlan módon, de szerintem ott is kell játékosmegfigyelő-rendszer, és a futballban használt egyéb mérési, élettani vizsgálatokat is be lehetne vezetni. Még ha azt gondolod, hogy sokkal kisebb is a piac, meg kell nézni, hogy mi van Brazíliában, Dél-Amerikában, az észak-európai országokban. Lehet, hogy koncepciót is kellene váltani a légiósok számával kapcsolatban, ez most egy aktuális kérdés. Aki magasabb szinten van a magyarok közül, azokat a Győr elviszi, aztán csak keveset játszatja. Zárójelben megjegyezném, hogy ez semmiképpen nem tesz jót a magyar kézilabdának. És meggyőződésem, hogy jóval kevesebb pénzből megugorható az a bravúr, hogy BL-t nyerj, mint amennyiből a Győr megcsinálja. Körülbelül addigra kell elérni idáig, hogy készen legyünk egy BL-támadásra, mire a Fradi-város felépítése befejeződik” – mondta el Kubatov Gábor.

A sportvezető a férfi kézilabdacsapat kapcsán arról is beszélt, utolérhető-e a Szeged és a Veszprém.

„Nagyon sok van bennük, szépen lassan épül ez is, célunk, hogy pár éven belül fellépjünk a harmadik helyre, ott pedig majd eldönthetjük, akarunk-e továbblépni. Mert lehet, hogy akarunk majd, és akkor meglátjuk, a Szegedet, Veszprémet hogyan lehetne utolérni.”

A férfi pólósokról elmondta, az előző idény nem úgy sikerült, mint a korábbiak, de továbbra is európai elitcsapatként beszélnek róluk. A jégkorongozóknál pedig akkor lehet minden téren magas minőséget képviselni, amikor végre lesz saját otthona a gárdának. A női labdarúgócsapat kapcsán pedig arról beszélt a klub elnöke, hogy nagyon bízik az új vezetőedzőben, Vágó Fannyban.

A teljes interjút, amelyben, Kubatov Gábor beszél az új, népligeti sportcsarnok üzemeltetéséről és egy tervezett edzőközpontról is (melyben ötezer sportoló és háromszáz edző dolgozhat nap mint nap) – itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik