Női kézi: négy új légióssal erősített a Szombathely – végleges a keret

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 11:32
null
A Szombathely négy légióssal erősítettet: Kristina Prkacin, Aneja Beganovic, Ana Luiza Borba és Katarina Sztosics (Fotó: Szombathely KKA)
A Szombathelyi KKA vezetősége az elmúlt hetekben gőzerővel dolgozott a játékoskeretének kialakításán, mivel hamarosan rajtol női kézilabda NB I 2021–2022-es kiírása. A tárgyalások lezárultak, így a mai napon véglegesítették keretüket és négy új légióssal vágnak neki a következő NB I-es idénynek – közölte a klub hivatalos oldala.

 

Négy új légióssal vág neki a Szombathelyi KKA a következő NB I-es bajnokságnak: a 25 éves Katarina Sztosics átlövő posztra érkezik, a szerb játékos az előző idényt a francia élvonalbeli Chambray Touraine csapatánál töltötte.

Szintén átlövő pozícióba érkezik a 23 éves horvát válogatott Kristina Prkacin, aki 2016 óta öt évet húzott le a Lokomotiva Zagreb együttesében, és a válogatott tagjaként szerepelt a 2018-as Európa-bajnokságon.

Beálló pozícióba a 23 éves szlovén válogatott Aneja Beganovicot szerződtették, aki az előző idényben a horvát RK Podravka Koprivnica együttesét erősítette. A negyedik érkező a brazil Ana Luiza Borba. A 25 éves jobbszélső hazájában az AAU Concórdia csapatában kézilabdázott, és többször szerepelt a brazil juniorválogatottban.

Az utánpótlásból véglegesen felkerült a felnőttkeretbe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra, valamint átigazolt a Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák juniorválogatottZsákovics Sára.

A távozók tekintetében, a visszavonuló Orbán Adrienn és Biljana Bandelier mellet Varga Nikolett, Szendrei Barbara, Franka Ramóna és Marija Agbaba sem marad a klubnál. Wald Kíra a kölcsönjátékát követően visszatért Siófokra.

A SZOMBATHELYI KKA NŐI KÉZILABDACSAPATÁNAK KERETE
Balog Judit, Christe Dalma, Katarina Tomasevics, Csire Fanni, Forgács Viktória, Papp Petra, Ana Luiza Borba, Horváth Anna, Biró Dorina, Horváth Petra, Pődör Rebeka, Pődör Blanka, Kristina Prkacin, Katarina Sztosics, Szmolek Apollónia, Virág Noémi, Zsákovics Sára, Aneja Beganovic, Győri Viktória, Lilja Horilszka, Mayer Szabina

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik