Női kézi NB I: új vezetőedzőt neveztek ki Dunaújvárosban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 18:33
null
Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella
Az eddigi vezetőedző, Vágó Attila helyett a jövőben Rapatyi Tamás irányítja a szakmai munkát a női kézilabda NB I-ben szereplő DKKA-nál – tudtuk meg a dunaújvárosi csapat hivatalos honlapjáról.

 

Vágó Attilával közös megegyezéssel szerződést bontottak – jelentették be a pénteki sajtótájékoztatón. Utódjával, Rapatyi Tamással kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötöttek, míg a kapusedzői feladatokért Perger Zsolt felel. A vezetőedző szakmai munkáját a jövőben Törő Szabolcs is segíti, akire az utánpótlásképzésben is jelentős szerep hárul.

A korábbi ügyvezető, Vertig Csaba szerződése 2022. június 30-án lejárt, ő operatív igazgatóként dolgozik tovább. Július 1-től Horváth Tibor irányítja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát, mellettük harmadikként Bulath Anita szakmai igazgató vesz részt a munka koordinálásában.

Korábban már szó esett a DVSC-vel szorosra fűzött szakmai kapcsolatról, amelynek keretében Borgyos Panna, Arany Rebeka és Poczetnyik Luca mellett egy negyedik fiatal játékos, Lakatos Petra is Dunaújvárosba érkezett, míg Kiss Csenge a DVSC akadémiájára került át.

Távozik a dunaújvárosi klubtól Kovács István, az utánpótlás szakmai igazgatója, az ifjúsági csapat edzője, aki visszautasíthatatlan ajánlatot kapott külföldről.

Vertig Csaba elmondta azt is, hogy hamarosan új főszponzor érkezéséről is be tud majd számolni, aminek köszönhetően stabil alapokra helyeződik az akadémia működése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik