Női kézi NB I: Klujber Katrin szerint reális cél a bajnoki cím és a négyes döntő

Vágólapra másolva!
2022.09.06. 10:11
null
Klujber Katrin (Fotó: Balogh László)
Hosszú felkészülésen van túl a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely a nyáron egy találkozó kivételével mindegyik mérkőzését megnyerte. A fővárosi zöld-fehérek az NB I 1. fordulójában máris kemény csatára kényszerültek a Mosonmagyaróvár ellen, de a találkozón három gólt szerző jobbátlövő, Klujber Katrin bízik benne, hogy a szombati Bajnokok Ligája-összecsapás már kevésbé lesz szoros az Odense ellen.

– Jó néhány mérkőzést játszott a Ferencváros a nyáron, amely a rajtot megelőzően Romániában tornát is nyert. Hogy értékelné a nyári felkészülést?
– Habár pénteken nem úgy látszott, szerintem jól sikerült a felkészülésünk – kezdte Klujber Katrin, az FTC jobbátlövője. – Nagyon jó volt, hogy ilyen sok mérkőzést játszhattunk a kezdés előtt. Van még min javítani, de igyekeztünk a lehető legtöbbet gyakorolni a különböző felállásokat.

– Ha jól tudom, a felkészülés alatt kisebb kihagyásra kényszerült. Mi történt?
– Vírusfertőzés miatt kellett kihagynom egy hetet, emiatt nem tarthattam a csapattal a romániai tornára sem. Legyengültem, de szerencsére volt másfél hetem, és azon voltam, hogy a rajtig visszahozzam az erőnlétem.

– A visszatérő Tomori Zsuzsanna mellett Andrea Lekics és Dragana Cvijics személyében rutinos játékosokkal bővült a keret a fiatal tehetségek mellett. Milyen csapat formálódik most a kilencedik kerületben?
– Úgy gondolom, nagyon jó együttes kezd kialakulni. Részben már ismertük egymást az érkezőkkel, egymás ellen vagy egy csapatban már játszottunk. Szerintem egyébként nálunk sosincs baj a beilleszkedéssel, mindenkit szeretettel fogadunk. A rutinosabb játékosok nagyobb szerepet vállalnak a Ferencvárosnál, és sokat segítenek a fiataloknak.

– Ha ilyen ütemben zárkózik a Fradi a Győri ETO mögé, erősödik a keret, és bővül a kispad, joggal adódik a kérdés: hogyan látja a bajnokság esélyeit?
– Legutóbb is csak egy hajszállal maradtunk le a bajnoki aranyról, hiszen csupán gólkülönbséggel lett nálunk jobb a Győr, a Magyar Kupa-döntőben pedig mi győztünk. Vagyis tudjuk, képesek vagyunk felülmúlni, és úgy vélem, a nyáron talán még erősebbek lettünk. Szeretnénk újra bajnokok lenni, és hiszek benne, hogy a mostani kiírásban végre teljesülhet a régóta dédelgetett álmunk, és elérhetjük a Bajnokok Ligája négyes döntőjét is.

– Ehhez azonban még sok akadályt kell leküzdeni. A bajnokságban az első fordulóban például csak nagy csatában, két góllal győzték le az előző évadban ötödik Mosonmagyaróvárt (26–24), pedig már közel a Bajnokok Ligája rajtja is.
– Nem így terveztük az első meccset. Tudtuk, nem lesz könnyű találkozó, és nem az első tíz percben kell nyernünk, de hazai pályán szerettünk volna jól kezdeni, és fokozatosan ellépni. Sajnos ez nem jött össze, védekezésben és támadásban is akadtak problémáink, emellett felesleges kiállításokat kaptunk például rossz csere miatt. Ezekre jobban kell figyelnünk. Szerencsére jó kapusteljesítmény volt mögöttünk, ami sokat segített, és a hajrában pluszlöketet adott. Több hullámvölgy is volt a találkozó folyamán, de reméltem, hogy nem kapunk ki. Bízom benne, hogy gyorsan túl leszünk ezen a kezdeti görcsösségen, és stabilizálni tudjuk a játékunkat.

– Főleg, hogy kezdődik a kettős terhelés: kedden Budaörsön játszanak az NB I-ben, szombaton meg már az Odensét fogadják a Bajnokok Ligája csoportkörében.
– Szerintem jó, hogy két meccset játszunk, mert kedden a Budaörs ellen talán kicsit felszabadultabbak leszünk, és kevésbé mereven vágunk neki a hétvégének, mint legutóbb. Ha jó meccset játszunk a bajnokságban, úgy gondolom, nem lehet gond az Odense ellen sem.

Az NB I állása
1. Győr 2 2 65–42 +23 4
2. Debrecen 1 1 30–21 +9 2
3. Dunaújváros 1 1 30–26 +4 2
4. Vác 1 1 26–22 +4 2
5. FTC 1 1 26–24 +2 2
6. Érd 1 1 31–30 +1 2
7. Kisvárda 2 1 1 51–60 –9 2
8. NEKA 1 1 30–31 –1 0
9. Mosonmagyaróvár 1 1 24–26 –2 0
10. MTK 1 1 28–32 –4 0
11. Békéscsaba 1 1 26–30 –4 0
12. Siófok 1 1 22–26 –4 0
13. Fehérvár 1 1 21–30 –9 0
14. Budaörs 1 1 23–33 –10 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik